r
Nosalty Logó

Céklatorta csokival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Országh Kitti
Céklatorta csokival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A ganache-hoz

Összesen 718 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A ganache-hoz

Összesen 5031 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A ganache-hoz

Összesen 349 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    690 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 718 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    332.7 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    834 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4829.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    930 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    661 mg
  • Foszfor
    2097 mg
  • Nátrium
    959 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    479.8 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    937 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    917 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    847 micro
Összesen 5031 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 349 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A ganache-hoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A céklát meghámozzuk, felszeleteljük és alufólia alatt, 180 fokon kb. 35 percig sütjük, ha szükséges, a már lekapcsolt sütőben hagyjuk tovább puhulni.
  2. Egy tálban összeszitáljuk a lisztet, porcukrot, beletesszük a sütőport, a kakaóport. Közben egy másik edényben az olajat, az apróra vágott céklát, a tojásokat simára mixeljük.
  3. Összekeverjük a száraz hozzávalókat a gyönyörű színű céklás keverékkel egészen addig, míg tésztaállagú nem lesz. Kapcsos tortaformába öntjük, előmelegített sütőbe dugjuk, és sütés közben folyamatosan figyeljük.
  4. A galanche-hoz: a tejszínt közepesen alacsony lángon forráspontig hevítjük, majd megolvasztjuk benne az étcsokoládét, majd a már kihűlt tortaalapunkra csurgatjuk. Semmi pánik, le fog folyni, de éppen ettől lesz szép a sütink!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 1558
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 57
  • Össznézettség: 112088
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Országh Kitti 34 recept

Cékla, mint süti alapanyag? Ha eddig csak az agyonfőzött, ecetes, szeletelt savanyúságot ismerted, akkor éppen itt az ideje, hogy az eddig haszontalannak, sőt egyenesen bosszantónak vélt tulajdonságát kihasználd: színezd vele az ételt! Szép, mély színt ad a sütinek. Nigella receptje nyomán.  

Hozzávalók

A tésztához

A ganache-hoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...