r
Nosalty Logó

Céklás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Céklás torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A formához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1130 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A formához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6768 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A formához

A krémhez

A tetejére

Összesen 349 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    988.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.2 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 1130 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.3 g

Zsír

  • Összesen
    388.4 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    167 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    114 g
  • Koleszterin
    1119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5930.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    910 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    916 mg
  • Foszfor
    2690 mg
  • Nátrium
    1133 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    799.3 g
  • Cukor
    487 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    977 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    114 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    507 micro
  • Kolin:
    921 mg
  • Retinol - A vitamin:
    943 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1593 micro
Összesen 6768 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 349 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A formához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A megfőtt, feldarabolt céklát összeturmixoljuk az olajjal és egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
  2. Keverőtálba öntjük a lisztet, a sütőport, a kétféle cukrot, és a 10 dkg kakaóport és hozzáadjuk a céklás keveréket.
  3. Simára dolgozzuk, majd a kivajazott-lisztezett tortaformába töltjük és előmelegített sütőben, 40-50 percig sütjük.
  4. A késztortát 10 percig pihentetjük a formában. Majd rácsra borítva teljesen kihűtjük, és félbevágjuk.
  5. A krémheza margarin kivételével az összes hozzávalót addig melegítjük, amíg a cukor és a csoki fel nem olvad. Megvárjuk, míg egy kicsit hűl, és belekeverjük a margarint. Géppel jól elkeverjük és megtöltjük vele a tortát. Rátesszük a tetejét és az olvasztott csokival bevonjuk.
  6. Megszórhatjuk színes cukrokkal díszítésként.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 20221
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A  Gasztroblogger találkozón kóstoltam meg Lekvároskukta céklás kuglófját és most jött el az ideje hogy megcsináljam, mert nekem nagyon ízlett. Először nem akartam elárulni, miből készült ez a süti, de végül nem titkolóztam és így is a többségnek nagyon ízlett, főleg hogy csokikrémmel töltöttem meg. Nem lehet érezni a cékla ízét, nem kell tőle idegenkedni, szeritem nagyon különleges sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A formához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...