r
Nosalty Logó

Céklás-lilahagymás tarte tatin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Céklás-lilahagymás tarte tatin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

hozzávalók a tésztához:

hozzávalók a feltéthez:

Összesen 406 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

hozzávalók a tésztához:

hozzávalók a feltéthez:

Összesen 2438 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

hozzávalók a tésztához:

hozzávalók a feltéthez:

Összesen 207 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    89 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 406 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    129.9 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1373.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    534 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    972 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    496 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    947 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 2438 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 207 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

hozzávalók a tésztához:

hozzávalók a feltéthez:

Elkészítés

hozzávalók a tésztához:

  1. Egy keverőtálba kimérjük a lisztet, a sót és cukrot, majd hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat. Az ujjainkkal gyorsan összemorzsoljuk, vigyázva, nehogy túlmelegítsük tenyerünkkel a tésztát.
  2. Hozzáöntjük a tojássárgáját és nagyjából 3 evőkanál vizet. Határozott mozdulatokkal gyúrjunk kemény tésztát. Formázzuk nagy gombóccá, csomagoljuk be fóliába, és tegyük 45 percre hűtőbe.
  3. A háromnegyed óra leteltével belisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát.

hozzávalók a feltéthez:

  1. A céklát és a lila hagymát megpucoljuk, és 1 cm vékony karikákra vágjuk. Egy 20x30 cm-es tepsibe rakjuk.
  2. Meglocsoljuk az olívaolajjal és a balzsamecettel, majd hozzáadjuk a fűszereket (a só kivételével) és a nádcukrot. Alaposan összeforgatjuk az egészet, hogy mindenhol befedje a máz a zöldségeket.
  3. A cékla- és hagymakarikákat helyezzük el egyenletesen a tepsiben, majd 185°C-os sütőben süssük 40 percig.
  4. Ha a zöldségek megsültek, terítsük rá a kinyújtott tésztát, és gyömöszöljük be a szélein. Tegyük vissza a sütőbe, és 175°C-on süssük még egy bő fél órát, amíg a tészta aranybarnára pirul.
  5. Ha elkészült, pár percet pihentetjük, majd egy vágódeszkát a tepsire fektetve, ügyesen megfordítjuk az egészet - eközben természetesen végig viseljünk edényfogó kesztyűt, mert a tepsi nagyon forró.
  6. Tálaláskor szórjuk meg nagy szemű sóval és bármilyen aprított zölddel. Hidegen és melegen egyaránt mennyei!
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2030
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsit újragondoltuk a jól ismert tatin tortát, és zöldségekkel turbóztuk fel a tésztát. A balzsamecetes cékla és lila hagyma párosa egészen csodálatosan passzol a vajas tésztához, a tetejére szórt nagy szemű só pedig egy kis pikantériát is ad neki. Szóval ki kell próbálnotok Nektek is, mi egyszerűen imádtuk!

Hozzávalók

hozzávalók a tésztához:

hozzávalók a feltéthez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...