Céklás-lilahagymás tarte tatin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
hozzávalók a tésztához:
-
42g finomliszt152 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
22g vaj155 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
4g víz0 kcal
hozzávalók a feltéthez:
-
84g cékla24 kcal
-
30g lilahagyma11 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
7g nádcukor25 kcal
-
2g balzsamecet1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
406
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
hozzávalók a tésztához:
-
250g finomliszt910 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
130g vaj932 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
24g víz0 kcal
hozzávalók a feltéthez:
-
502g cékla145 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
40g nádcukor152 kcal
-
10g balzsamecet9 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2438
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
hozzávalók a tésztához:
-
21.2g finomliszt77 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
11g vaj79 kcal
-
1.7g tojássárgája5 kcal
-
2g víz0 kcal
hozzávalók a feltéthez:
-
42.7g cékla12 kcal
-
15.3g lilahagyma6 kcal
-
1.4g olívaolaj12 kcal
-
3.4g nádcukor13 kcal
-
0.8g balzsamecet1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
207
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 21.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 228.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 89 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
406
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 37.4 g
Zsír
-
Összesen 129.9 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 497 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1373.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 223 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 565 mg
-
Nátrium 313 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 285 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 534 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 972 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 496 micro
-
Kolin: 246 mg
-
Retinol - A vitamin: 947 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 292 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 270 micro
Összesen
2438
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
207
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
hozzávalók a tésztához:
-
25 dkg finomliszt
-
1 csipet só
-
1 teáskanál cukor
-
13 dkg vaj
-
1 db tojássárgája
-
3 ek víz
hozzávalók a feltéthez:
-
2 db cékla
-
2 db lilahagyma
-
2 ek olívaolaj
-
4 ek nádcukor
-
2 ek balzsamecet
-
fahéj ízlés szerint
-
szegfűszeg ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
hozzávalók a tésztához:
- Egy keverőtálba kimérjük a lisztet, a sót és cukrot, majd hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat. Az ujjainkkal gyorsan összemorzsoljuk, vigyázva, nehogy túlmelegítsük tenyerünkkel a tésztát.
- Hozzáöntjük a tojássárgáját és nagyjából 3 evőkanál vizet. Határozott mozdulatokkal gyúrjunk kemény tésztát. Formázzuk nagy gombóccá, csomagoljuk be fóliába, és tegyük 45 percre hűtőbe.
- A háromnegyed óra leteltével belisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát.
hozzávalók a feltéthez:
- A céklát és a lila hagymát megpucoljuk, és 1 cm vékony karikákra vágjuk. Egy 20x30 cm-es tepsibe rakjuk.
- Meglocsoljuk az olívaolajjal és a balzsamecettel, majd hozzáadjuk a fűszereket (a só kivételével) és a nádcukrot. Alaposan összeforgatjuk az egészet, hogy mindenhol befedje a máz a zöldségeket.
- A cékla- és hagymakarikákat helyezzük el egyenletesen a tepsiben, majd 185°C-os sütőben süssük 40 percig.
- Ha a zöldségek megsültek, terítsük rá a kinyújtott tésztát, és gyömöszöljük be a szélein. Tegyük vissza a sütőbe, és 175°C-on süssük még egy bő fél órát, amíg a tészta aranybarnára pirul.
- Ha elkészült, pár percet pihentetjük, majd egy vágódeszkát a tepsire fektetve, ügyesen megfordítjuk az egészet - eközben természetesen végig viseljünk edényfogó kesztyűt, mert a tepsi nagyon forró.
- Tálaláskor szórjuk meg nagy szemű sóval és bármilyen aprított zölddel. Hidegen és melegen egyaránt mennyei!
- Sütés hőfoka: 185 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 75 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2030
- Feltöltés dátuma: 2018. november 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nosalty
1495 recept
Kicsit újragondoltuk a jól ismert tatin tortát, és zöldségekkel turbóztuk fel a tésztát. A balzsamecetes cékla és lila hagyma párosa egészen csodálatosan passzol a vajas tésztához, a tetejére szórt nagy szemű só pedig egy kis pikantériát is ad neki. Szóval ki kell próbálnotok Nektek is, mi egyszerűen imádtuk!