Capuccino torta- születésnapi
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
A kávés piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
5 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
6g kávé1 kcal
A mandulás piskótához
-
21g tojás26 kcal
-
7g porcukor25 kcal
-
3g víz0 kcal
-
5 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
19g mandula111 kcal
A krémhez
-
10g tojássárgája32 kcal
-
31g mascarpone126 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
1g zselatin4 kcal
-
13g víz0 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
3g konyak7 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
13g mandula74 kcal
Összesen
898
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
A kávés piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
50g kávé5 kcal
A mandulás piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
53g porcukor203 kcal
-
24g víz0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
150g mandula885 kcal
A krémhez
-
80g tojássárgája258 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
24g konyak55 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
100g mandula590 kcal
Összesen
7171
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
A kávés piskótához
-
13.8g tojás17 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
6.3g finomliszt23 kcal
-
2.1g kávé0 kcal
A mandulás piskótához
-
6.9g tojás9 kcal
-
2.2g porcukor8 kcal
-
1g víz0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
3.8g finomliszt14 kcal
-
6.3g mandula37 kcal
A krémhez
-
3.3g tojássárgája11 kcal
-
10.4g mascarpone42 kcal
-
8.3g cukor32 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
-
4.2g víz0 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
1g konyak2 kcal
-
20.8g habtejszín61 kcal
-
4.2g mandula25 kcal
Összesen
299
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 22.8 g
Zsír
-
Összesen 56.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 380 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1549.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 387 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 666 mg
-
Nátrium 349 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.2 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 115.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 272 mg
-
Retinol - A vitamin: 295 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 389 micro
Összesen
898
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 182.4 g
Zsír
-
Összesen 453.4 g
-
Telített zsírsav 136 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 155 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 3043 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12398.1 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 273 mg
-
Kálcium 3094 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 865 mg
-
Foszfor 5326 mg
-
Nátrium 2789 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 609.7 g
-
Cukor 381 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 920.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2397 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 71 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 647 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 527 micro
-
Kolin: 2176 mg
-
Retinol - A vitamin: 2364 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 380 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3112 micro
Összesen
7171
kcal
- 8% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 516.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
299
kcal
Hozzávalók
A kávés piskótához
-
6 db tojás
-
8 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
10 evőkanál finomliszt
A mandulás piskótához
-
3 db tojás
-
7.5 ek porcukor
-
3 ek víz
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
-
6 evőkanál finomliszt
A krémhez
-
4 db tojássárgája
-
25 dkg mascarpone
-
20 dkg cukor
-
2 ek zselatin
-
1 dl víz
-
4 ek instant kávé
-
3 ek konyak
-
5 dl habtejszín
Elkészítés
A kávés piskótához
- A piskótákat a hagyományos módon elkészítjük, és kerek tortaformában kisütjük. Ha kihűltek, akkor a kávés piskótát óvatosan félbevágjuk.
- A krémhez a tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük, utána mascarpone sajttal alaposan összedolgozzuk.
- Kevés vízben, lassan melegítve feloldjuk a zselatint, az előbbi krémhez adjuk. (Először a zselatinhoz keverjünk 1-2 ek masszát, hogy ne csomósodjon meg.)
- 1 dl vízzel elkészítjük a kávét, a konyakkal elkeverjük.
- A tejszínt keményre verjük, óvatosan a krémhez adjuk a 2/3-ad részét, a díszítésre félretesszük a maradékot.
- Megvárjuk, hogy a krémben lévő zselatin megkössön, és utána összeállíthatjuk a tortánkat, úgy, hogy alulra az egyik kávés piskóta kerüljön, középre a mandulás és a tetejére a másik kávés piskóta.
- Mindezek után díszíthetjük kedvünk és ízlésünk szerint :).
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 11064
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Életem első tortája :). Az első tortámat pedig ki érdemelte ki? Természetesen az, akit a világon legjobban szeretek - anyukám :).