Caprese nyársak
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
42g rigatoni tészta155 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
17g mozzarella50 kcal
-
25g koktélparadicsom5 kcal
-
16g avokádó19 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g balzsamecet1 kcal
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g rigatoni tészta1855 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
200g mozzarella598 kcal
-
300g koktélparadicsom54 kcal
-
190g avokádó225 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
10g balzsamecet9 kcal
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
40.8g rigatoni tészta152 kcal
-
2g olívaolaj17 kcal
-
16.3g mozzarella49 kcal
-
24.5g koktélparadicsom4 kcal
-
15.5g avokádó18 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.8g balzsamecet1 kcal
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 397.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 70 micro
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 115 g
Zsír
-
Összesen 97 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4765.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 351 mg
-
Kálcium 1165 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 380 mg
-
Foszfor 1800 mg
-
Nátrium 1030 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 403.5 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 543.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 494 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1358 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 348 micro
-
α-karotin 337 micro
-
β-karotin 1548 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 840 micro
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 389.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 631 micro
-
Lut-zea 69 micro
Hozzávalók
-
500 g rigatoni tészta
-
3 ek olívaolaj
-
200 g mozzarella
-
30 dkg koktélparadicsom
-
4 levél bazsalikom
Elkészítés
- Egy nagy lábasban forraljunk sós vizet, főzzük ki benne a tésztát, de egy perccel a dobozon ajánlott idő előtt szűrjük le.
- Öntsük a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és locsoljuk meg olívaolajjal. Hagyjuk hűlni.
- Ha kihűlt a tészta, kezdjük el a nyársak összeállítását: 1 mozzarella, 1 paradicsom, 1 avokádókocka, 1 tészta, és így tovább. Szúrjuk fel az összes alapanyagot, ebből a mennyiségből kb. 15-20 nyárs készülhet.
- A nyársakat tegyük egy tálra, permetezzük meg balzsamecet redukcióval, szórjuk meg vékonyan szelt bazsalikomlevéllel, és kínálhatjuk is!
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1214
- Feltöltés dátuma: 2015. december 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Az olasz életérzéshez hozzátartozik a minőségi ételek szeretete, a kifinomultsághoz és a színes életstílushoz való szenvedélyes ragaszkodás. A tészta az olasz konyha egyik kulcsfontosságú tradicionális alappillére, ugyanakkor a világ egyik legkedveltebb étele. A Barilla durumlisztből készült tésztája egy egészséges, összetett szénhidrátforrás. A táplálkozási szakértők ajánlása szerint a jól kiegyensúlyozott diéta: 55 százalék szénhidrátot, kevesebb mint 30 százalék zsírt és 15 százalék proteint tartalmaz. A durumlisztből készült tészta felszívódási ideje jóval lassabb, mint sok más szénhidrátban gazdag ételé, mint amilyen a normál búzalisztből készült tészta is. Ennek köszönhetően késlelteti az éhségérzet kialakulását, ugyanakkor energiát biztosít az agyi működéshez és izomzatunknak. A Barilla tészta bárki által kedvelhető, mely élvezetet és örömet nyújt minden étkezéshez. A Barilla tészta mindig al dente. Elkészítésében szabadságot ad fantáziánknak, kreativitásunknak. …és egészséges! A Barilla Olaszország első számú tésztája és tésztaszósza.