Cantuccini Audrey konyhájából
- 10% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
100g finomliszt364 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
3g tej1 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
0g só0 kcal
- 10% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
400g finomliszt1456 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
200g mandula1180 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
10g tej6 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
0g só0 kcal
- 10% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
35.9g finomliszt131 kcal
-
26.9g cukor104 kcal
-
17.9g mandula106 kcal
-
14.8g tojás19 kcal
-
3.6g tojássárgája12 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.9g tej1 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
0g só0 kcal
- 10% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 27.3 g
Zsír
-
Összesen 33.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 244 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 921.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 459 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 161.4 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 47.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 225 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 310 micro
- 10% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 109 g
Zsír
-
Összesen 133.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 974 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3686.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 211 mg
-
Kálcium 679 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 643 mg
-
Foszfor 1837 mg
-
Nátrium 279 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 645.4 g
-
Cukor 311 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 188.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 385 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 206 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 329 micro
-
Kolin: 900 mg
-
Retinol - A vitamin: 381 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1242 micro
- 10% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 330.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 16.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A mandulát egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk.
- A lisztet, sót, cukrot, 3 tojást és a plusz 1 tojássárgáját, a sütőport és a sáfrányt jól összekeverjük, összegyúrjuk. Egészen ragacsos tésztát kell kapnunk, ha túl kemény lenne, akkor hozzáadagolunk egy pici tejet, amíg ragacsos, de formázható nem lesz a tésztánk.
- A tésztához keverjük a megpirított mandulát, és megpróbáljuk benne egyenletesen elteríteni, eloszlatni.
- A tésztát a tepsin rudakká formázzuk, amiket kicsit lelapítunk, hogy kb. 5-9 cm széles és 1-3 cm magasságúak legyenek (attól függően mekkora kekszeket szeretnénk majd). Mivel ragacsos a tészta, a formázásban segíthet, ha vizes kézzel próbáljuk elsimítgatni, lapítgatni, nekem ez vált be.
- Megkenjük a tésztát a maradék tojássárgájával
- 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, „szárítjuk” a tésztát. Ezután kivesszük, és még meleg(!!!) állapotban egy centis szeletek vágunk belőle átlósan (nagyon gyorsan kőkemény lesz a megsült cantuccini, ezért kell még melegen felvágni egy jó éles késsel). Miután kihűltek a tepsin, fémdobozba tesszük, ahol sokáig eltartható.
- kb. 30 db lesz ebből a mennyiségből.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4711
- Feltöltés dátuma: 2013. október 07.
Ajánló
Mandula helyett vagy mellett lehet még mogyoróval, aszalt vagy kandírozott gyümölcsökkel, citromhéjjal, narancshéjjal, fahéjjal is ízesíteni, variálni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Ez egy Toszkán kekszféleség. Egyszer karácsonyra ajándékozott házi készítésűt egyik nagyon kedves barátom, az volt az első találkozásom ezzel a kemény keksszel, és nagyon megszerettem (szinte én ettem meg egyedül az egész csomagot:). Elkértem a receptet, és tavaly karácsonyra már én is elkészítettem. Több íz variációja is létezik már, sokkal találkoztam, de nekem ez jön be legjobban, ő marad az igazi. Valahogy az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. Vin Santo nevezetű desszert borba mártogatva a legfinomabb és autentikusabb, Toszkánában így fogyasztják. Bevallom, még nem volt alkalmam így megkóstolni, én imádom tejbe, kakaóba mártogatva is vagy reggeli tejeskávé mellé.:)