r
Nosalty Logó

Canelloni padlizsánból

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Canelloni padlizsánból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2042 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5648 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 257 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    152 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4941.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    1842 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1475 mg
  • Nátrium
    1222 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1812.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    888 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    380 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    686 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2398 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    2433 micro
Összesen 2042 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2031 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt alaposan megmossuk, végét levágjuk, és hosszában vékony szeletekre vágjuk (kb. 2 mm az ideális - sajtszeletelővel pikk-pakk megvan).
  2. A szeleteket besózzuk, és 20 percre állni hagyjuk, majd lemossuk, és jól leszárítjuk.
  3. Olívaolajjal vékonyan megkenjük, és kontaktsütőben vagy serpenyőben pár perc alatt puhára sütjük.
  4. A krémhez apróra vágjuk a rukkolát, és belekeverjük a ricottába, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. A padlizsánszeletek végére teszünk egy-egy kanálnyi ricottakrémet, és szorosan feltekerjük, majd egy olívaolajjal kikent tepsibe tesszük, szorosan egymás mellé.
  6. A szószhoz felforraljuk a paradicsomlevet, beleszórjuk az oregánót és az apróra vágott bazsalikomot, és egyet rottyantunk rajta.
  7. A szószt a padlizsántekercsekre öntjük, megszórjuk parmezánnal, és forró sütőbe tolva kb. 10-15 percig sütjük.
  8. Tálalás előtt megvárjuk, míg kicsit kihűl.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35x5
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12867
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 28.

Ajánló

Aki szereti a pármai padlizsánt, nem fog csalódni benne!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én mindig azt hittem, a canelloni egy tésztafajta, de aztán fel lettem világosítva, miszerint a feltekert és töltött ételek -a zöldségek is - is erre a gyűjtőnévre hallgatnak. Nekem meg édes mindegy, hogy hívják, amíg ilyen finom és könnyű nyári étel kerül a tányéromra. Ezt az ételt egyébként Olaszországban főételként eszik, szerintem annak is csodálatos - ebben az esetben ez a mennyiség 4 főnek elég. Meleg előételként bátran kalkulálhatunk 8 főre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...