Canelloni padlizsánból
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
130g padlizsán31 kcal
-
63g paradicsomlé11 kcal
-
6g rukkola2 kcal
-
63g ricotta94 kcal
-
25 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
257
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1040g padlizsán247 kcal
-
500g paradicsomlé85 kcal
-
50g rukkola13 kcal
-
500g ricotta750 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2042
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
46.7g padlizsán11 kcal
-
22.5g paradicsomlé4 kcal
-
2.2g rukkola1 kcal
-
22.5g ricotta34 kcal
-
2.2g parmezán sajt9 kcal
-
3.8g olívaolaj34 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
93
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 617.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 226.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 300 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5648 micro
-
Lut-zea 304 micro
Összesen
257
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.8 g
Zsír
-
Összesen 152 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 279 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4941.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 1842 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 339 mg
-
Foszfor 1475 mg
-
Nátrium 1222 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.5 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1812.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 888 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 380 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 158 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 389 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 686 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2398 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 45185 micro
-
Lut-zea 2433 micro
Összesen
2042
kcal
- 3% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2031 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
-
2 nagy db padlizsán
-
5 dl paradicsomlé
-
5 dkg rukkola
-
50 dkg ricotta
-
5 dkg parmezán sajt
-
1 dl olívaolaj
-
oregánó ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A padlizsánt alaposan megmossuk, végét levágjuk, és hosszában vékony szeletekre vágjuk (kb. 2 mm az ideális - sajtszeletelővel pikk-pakk megvan).
- A szeleteket besózzuk, és 20 percre állni hagyjuk, majd lemossuk, és jól leszárítjuk.
- Olívaolajjal vékonyan megkenjük, és kontaktsütőben vagy serpenyőben pár perc alatt puhára sütjük.
- A krémhez apróra vágjuk a rukkolát, és belekeverjük a ricottába, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A padlizsánszeletek végére teszünk egy-egy kanálnyi ricottakrémet, és szorosan feltekerjük, majd egy olívaolajjal kikent tepsibe tesszük, szorosan egymás mellé.
- A szószhoz felforraljuk a paradicsomlevet, beleszórjuk az oregánót és az apróra vágott bazsalikomot, és egyet rottyantunk rajta.
- A szószt a padlizsántekercsekre öntjük, megszórjuk parmezánnal, és forró sütőbe tolva kb. 10-15 percig sütjük.
- Tálalás előtt megvárjuk, míg kicsit kihűl.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x35x5
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 104
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 12867
- Feltöltés dátuma: 2010. május 28.
Ajánló
Aki szereti a pármai padlizsánt, nem fog csalódni benne!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Én mindig azt hittem, a canelloni egy tésztafajta, de aztán fel lettem világosítva, miszerint a feltekert és töltött ételek -a zöldségek is - is erre a gyűjtőnévre hallgatnak. Nekem meg édes mindegy, hogy hívják, amíg ilyen finom és könnyű nyári étel kerül a tányéromra. Ezt az ételt egyébként Olaszországban főételként eszik, szerintem annak is csodálatos - ebben az esetben ez a mennyiség 4 főnek elég. Meleg előételként bátran kalkulálhatunk 8 főre.