Búzadarás nyalánkság
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
10g vaj72 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
9g porcukor35 kcal
-
20g búzadara72 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
A cukorsziruphoz
A tetejére
-
5g dió34 kcal
Összesen
577
kcal
- 3% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 476.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.9 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 115.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
577
kcal
- 3% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.6 g
Zsír
-
Összesen 128.6 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 575 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4763.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 1119 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 255 mg
-
Foszfor 2102 mg
-
Nátrium 1151 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1108.7 g
-
Cukor 781 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1153 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 839 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 304 micro
-
Kolin: 347 mg
-
Retinol - A vitamin: 826 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 534 micro
Összesen
5760
kcal
- 3% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.5 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
232
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A cukorsziruphoz
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- Egy tálban összeállítjuk a tésztát, nem szükséges gyúrni, fakanállal is szépen összedolgozható, majd beletesszük a hűtőbe.
- Ezután a szirup hozzávalóit összekeverjük, 5-6 percig forraljuk. Félretesszük, és hagyjuk kihűlni.
- A masszából diónyi adagokat véve gömböket formálunk, majd ezeket ellapítva egy mélyebb, kiolajozott tepsibe helyezzük, ügyelve arra, hogy elegendő távolságot hagyjunk a korongok között, mert ezek a sütés és a szirup felszívása során is dagadni fognak.
- Előmelegített, közepesen meleg sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
- A sütőből kivéve óvatosan meglocsoljuk a sütiket az eddigre már max. langyoskás, de inkább hideg sziruppal (igen, az egészet tessék rájuk önteni, hadd úszkáljanak), majd visszatesszük a kikapcsolt, de meleg sütőbe. FONTOS, hogy a sütemény forró legyen, a szirup pedig szobahőmérséklet körüli, illetve fennakadás esetén megoldható fordítva is: hideg süti, forró szirup párosítással.
- Hagyjuk így a sütővel együtt kihűlni az alkotásunkat, majd kiszedhetjük tányérra, dobozba, ahogy tetszik... (Nem fogják az összes szirupot felszívni!)
- Tetejüket meghintjük durvára tört mogyoróval (dióval, natúr pisztáciával) vagy kókuszreszelékkel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 135
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 17349
- Feltöltés dátuma: 2010. június 12.
Ajánló
Annak, aki már volt, vagy éppen van, vagy esetleg tervez valamikor Törökországban lenni... ;)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Saját hazája hangulatát idéztem meg ezzel a cukorszirupba áztatott süteménnyel a messziről hazatért (török) párocskámnak. Nagy volt a boldogság, de kicsit kevesebb a honvágy, hála a finom édességnek. A 20 db puffancs el is tűnt a hűtőből cirka 2 nap alatt, mintha ott se lett volna. Az eredeti receptet a Yetur'la lezzet kareleri-n találtam. Réges-régóta van egy ilyen kekszformáló eszközöm, amit eddig még soha az életben nem használtam, hát itt volt az ideje, hogy felavassam. De a fent leírt módon is hasonlóan szép kis puffancsokat kaptok majd.