r
Nosalty Logó

Burokban sült aszalt gyümölcsök szilveszterre

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Burokban sült aszalt gyümölcsök szilveszterre
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1731 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 10379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 349 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1544.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    670 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.2 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    704 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    619 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    994 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 1731 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    162 g

Zsír

  • Összesen
    435.6 g
  • Telített zsírsav
    254 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    2660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9268.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    450 mg
  • Kálcium
    2406 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    475 mg
  • Foszfor
    4017 mg
  • Nátrium
    1868 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1495.1 g
  • Cukor
    642 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4224 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    341 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    554 micro
  • Kolin:
    1518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3714 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    5964 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2409 micro
Összesen 10379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 349 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Gyúródeszkára szitáljuk a lisztet, beletesszük a szobameleg vajat, hat tojássárgáját, porcukorot, sütőport és sót.
  2. Mindebből tésztát gyúrunk, amit egy órán át lefedve pihentetünk.
  3. Rumaromás tejben áztatjuk külön tálakban a gyümölcsöket, majd lecsepegtetjük.
  4. A tésztát a deszkán kinyújtjuk, de előtte vegyük két cipóba, és aztán nyújtsuk ki, fél cm vastagra, kockákra vágjuk, és mindegyik közepébe teszünk egy-egy aszalt gyümölcsöt.
  5. Majd összenyomkodjuk, gombócokká formázzuk, és a vékonyan kikent tepsibe tesszük. A felvert tojással lekenjük, előmelegített sütőben, 15-20 percig sütjük.
  6. Hagyjuk hűlni a tepsiben, és aztán szedjük ki, ha már langyos.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2956
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 07.

Ajánló

A recept nem írja, de feltétlenül jó ötlet az, hogy az aszalt gyümölcsöket áztassuk be, én hirtelen, rumaromás tejbe gondolkoztam, a gyerekek miatt nem lehetett erősebb, én miattam se, rendes rum, vagy más. Mindenki abban áztassa, amit finomnak, jónak talál. De jobb, mert a gyümölcsök fincsik, de a sütiben, úgy éreztem, hogy jobban járok, ha beáztatom. Puhult..Bevált! A tésztát három adagban készítettem el, eredetiben csak datolyát ír tölteléknek, ezért van a tészta hozzávalóinál a 3 x ....jelzés.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burokban sült aszalt gyümölcsök szilveszterre
Éva-Anyóca 350 recept

Maradt ki karácsonyi sütésből - főzésből aszalt gyümölcs, meg amúgy is szokott ilyenkor otthon lenni, rágcsálni. Rávettek, hogy készítsünk még édes apró sütit szilveszterre, és ezt a receptet találtuk a lánnyal. Gyorsan megvan, és finom. Ennyi a történet.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...