Burgonyával rakott halfilé
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Bakonyiné
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
A halfiléhez
-
250g pangasius298 kcal
-
375g burgonya217 kcal
-
63g trappista sajt220 kcal
-
4g vaj25 kcal
A besamellhez
-
125g tej70 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
1036
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
A halfiléhez
-
1000g pangasius1190 kcal
-
1500g burgonya866 kcal
-
250g trappista sajt880 kcal
-
14g vaj100 kcal
A besamellhez
-
500g tej280 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
4142
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
A halfiléhez
-
29.5g pangasius35 kcal
-
44.2g burgonya26 kcal
-
7.4g trappista sajt26 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
A besamellhez
-
14.7g tej8 kcal
-
2.9g margarin21 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
122
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.3 g
Zsír
-
Összesen 58.3 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2340.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 605 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 906 mg
-
Nátrium 659 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 454.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 426 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 211 mg
-
Retinol - A vitamin: 411 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 179 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
1036
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 253.2 g
Zsír
-
Összesen 233.3 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 888 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9362.8 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 2421 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 519 mg
-
Foszfor 3622 mg
-
Nátrium 2637 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 241.8 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1818.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1702 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 33 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 222 mg
-
D vitamin: 143 micro
-
K vitamin: 144 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 323 micro
-
Kolin: 843 mg
-
Retinol - A vitamin: 1644 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 716 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
4142
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 275.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
A halfiléhez
A besamellhez
-
5 dl tej
-
10 dkg margarin
-
2 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A halfiléhez
- A burgonyát héjában megfőzzük.
- Miután megfőtt, felkarikázzuk, és kikent tűzálló tálba rétegezzük a hallal együtt: egy réteg krumpli, egy réteg hal, egy réteg krumpli.
- Közben felmelegítjük a tejet a besamellhez. Amíg a tej melegszik, megolvasztjuk a margarint, és kissé megpirítjuk benne a lisztet. Majd hozzáöntjük a tejet, és csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk, és egy csipet szerecsendiót is szórunk bele.
- A kész besamellt a krumpli tetejére öntjük, és megszórjuk jó sok sajttal.
- Előmelegített sütőbe toljuk (kb. 180 fok), és addig sütjük, amíg a sajt szépen meg nem pirul a tetején.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 14635
- Feltöltés dátuma: 2013. március 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Bakonyiné
3 recept
Hát, szeretjük a halat, meg szeretjük a krumplit is.