r
Nosalty Logó

Burgonyatál camembert-rel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Olaszné Anci
Burgonyatál camembert-rel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A burgonyához

Az öntethez

Összesen 507 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A burgonyához

Az öntethez

Összesen 3040 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A burgonyához

Az öntethez

Összesen 159 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1004.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 507 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    228.3 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    557 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6025.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    1947 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1672 mg
  • Nátrium
    2070 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1000.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1203 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    484 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    703 micro
Összesen 3040 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

A burgonyához

Az öntethez

Elkészítés

A burgonyához

  1. A krumplit megtisztítjuk, karikára vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük.
  2. A camembert sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a tejfölt, a tömlős sajtot, a tejet és 2 teáskanál ételízesítővel jól elkeverjük.
  3. A füstölt szalonnát kockázzuk, majd kisütjük.
  4. A trappista sajtot is lereszeljük, és félretesszük.
  5. Egy tűzálló tálat meglocsolunk a kisütött szalonna zsírjával. A felkarikázott krumpli felét belerendezzük. A reszelt fokhagymát ráosztjuk, sózzuk, borsozzuk. Vigyázzunk a sózásnál, mert a sajt és a szalonna is sóz! Elosztjuk rajta a kisült szalonnakockákat. A maradék krumplival befedjük, só, bors.
  6. Alufóliával betakarjuk, sütőben addig sütjük, míg a krumpli megpuhul.
  7. Víz nem kell alá, elég, amit a krumpli enged!
  8. Ha kész, levesszük a fóliát, és ráöntjük a sajtos-tejfölös keveréket. Rászórjuk a reszelt trappista sajtot.
  9. Sütőben pirosra sütjük.
  10. A karikára szelt zöldhagymával megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4887
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 31.

Ajánló

Mivel annyira szeretjük a többféle sajt ízét együtt, volt a hűtőben pár szelet lapka sajt, rátettem a tetejére. Nem olvadt el, bár finom, ropogós lett. Legközelebb azért lehagyom. A zöldhagymát megvettem, viszont a fényképezéskor nem jutott eszembe, így ebédkor hintettük rá. Hát ennyi baki történt velem, mire elkészült a "mű ".

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgonyatál camembert-rel
Olaszné Anci 191 recept

Egy kölcsön újságban találtam erre a szuper finom köretre. Én legalábbis köretté léptettem elő, és némi változtatással készítettem el. Ezt a változatot ismertetem meg veletek. Vasárnap ezzel leptem meg a gyerekeket, rántott húst és rántott sajtot készítettem mellé. Egy kis házi majonézt tálaltam hozzá, megbolondítva egy kis apróra vágott uborkával és egy marék összevagdalt snidlinggel. Nagy örömömre fantasztikus sikere volt ! Először készítettem, de nem utoljára.

Hozzávalók

A burgonyához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...