Burgonyatál camembert-rel
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
A burgonyához
-
133g újkrumpli82 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
17g füstölt szalonna109 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Az öntethez
-
25g camembert sajt75 kcal
-
17g tömlős krémsajt30 kcal
-
17g trappista sajt59 kcal
-
67g tejföl132 kcal
-
25g tej14 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
15g zöldhagyma3 kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
A burgonyához
-
800g újkrumpli493 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Az öntethez
-
150g camembert sajt450 kcal
-
100g tömlős krémsajt180 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
150g tej84 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
92g zöldhagyma18 kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
A burgonyához
-
42g újkrumpli26 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
5.3g füstölt szalonna34 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Az öntethez
-
7.9g camembert sajt24 kcal
-
5.3g tömlős krémsajt9 kcal
-
5.3g trappista sajt18 kcal
-
21g tejföl42 kcal
-
7.9g tej4 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
4.8g zöldhagyma1 kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 38.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1004.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 325 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 279 mg
-
Nátrium 345 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 166.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 193 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.9 g
Zsír
-
Összesen 228.3 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 557 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6025.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 1947 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 258 mg
-
Foszfor 1672 mg
-
Nátrium 2070 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 151.3 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1000.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1203 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 143 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 139 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 268 micro
-
Kolin: 198 mg
-
Retinol - A vitamin: 1160 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 484 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 703 micro
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Hozzávalók
A burgonyához
Az öntethez
-
15 dkg camembert sajt
-
10 dkg trappista sajt
-
400 g tejföl
-
1.5 dl tej
-
2 kávéskanál ételízesítő
-
1 közepes db zöldhagyma
Elkészítés
A burgonyához
- A krumplit megtisztítjuk, karikára vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük.
- A camembert sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a tejfölt, a tömlős sajtot, a tejet és 2 teáskanál ételízesítővel jól elkeverjük.
- A füstölt szalonnát kockázzuk, majd kisütjük.
- A trappista sajtot is lereszeljük, és félretesszük.
- Egy tűzálló tálat meglocsolunk a kisütött szalonna zsírjával. A felkarikázott krumpli felét belerendezzük. A reszelt fokhagymát ráosztjuk, sózzuk, borsozzuk. Vigyázzunk a sózásnál, mert a sajt és a szalonna is sóz! Elosztjuk rajta a kisült szalonnakockákat. A maradék krumplival befedjük, só, bors.
- Alufóliával betakarjuk, sütőben addig sütjük, míg a krumpli megpuhul.
- Víz nem kell alá, elég, amit a krumpli enged!
- Ha kész, levesszük a fóliát, és ráöntjük a sajtos-tejfölös keveréket. Rászórjuk a reszelt trappista sajtot.
- Sütőben pirosra sütjük.
- A karikára szelt zöldhagymával megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x30
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4887
- Feltöltés dátuma: 2012. július 31.
Ajánló
Mivel annyira szeretjük a többféle sajt ízét együtt, volt a hűtőben pár szelet lapka sajt, rátettem a tetejére. Nem olvadt el, bár finom, ropogós lett. Legközelebb azért lehagyom. A zöldhagymát megvettem, viszont a fényképezéskor nem jutott eszembe, így ebédkor hintettük rá. Hát ennyi baki történt velem, mire elkészült a "mű ".
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Egy kölcsön újságban találtam erre a szuper finom köretre. Én legalábbis köretté léptettem elő, és némi változtatással készítettem el. Ezt a változatot ismertetem meg veletek. Vasárnap ezzel leptem meg a gyerekeket, rántott húst és rántott sajtot készítettem mellé. Egy kis házi majonézt tálaltam hozzá, megbolondítva egy kis apróra vágott uborkával és egy marék összevagdalt snidlinggel. Nagy örömömre fantasztikus sikere volt ! Először készítettem, de nem utoljára.