r
Nosalty Logó

Burgonyás-tökös palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Burgonyás-tökös palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 741 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7385 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 188 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1288.3 g
  • Cink
    106 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    182 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    185 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    123 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 741 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    310.5 g

Zsír

  • Összesen
    394.3 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    1067 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12882.9 g
  • Cink
    1057 mg
  • Szelén
    359 mg
  • Kálcium
    2457 mg
  • Vas
    1818 mg
  • Magnézium
    486 mg
  • Foszfor
    3332 mg
  • Nátrium
    3294 mg
  • Réz
    42 mg
  • Mangán
    38 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    619.4 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1849.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1273 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    262 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1233 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    965 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1806 micro
  • β-crypt
    498 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1152 micro
Összesen 7385 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A palacsintatésztához

  1. Először a tölteléknek valót készítjük el. A szalonnát apró kockára vágjuk, egy kis lábosba vagy serpenyőbe tesszük, majd a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, az apróra vágott piros húsú paprikát hozzáadjuk, és a szalonnával együtt takarék lángon kissé megpirítjuk.
  2. Félrehúzzuk, a darált húst (vagy konzervet), az apróra vágott kaprot, a fűszereket is hozzákeverjük, majd visszatesszük a lángra, és 10 perc alatt kissé megpirítjuk, állandó keveréssel.
  3. Majd lekapcsoljuk a gázlángot, és hűlni hagyjuk a tölteléknek valót. Teljesen kihűtjük, mert utána a túrókkal együtt összekeverjük, és állni hagyjuk, míg a palacsintákat elkészítjük.
  4. Palacsintatészta készítése: A tojást kissé felverjük, hozzáadjuk a tejet, lisztet, két csipet szódabikarbónát, és lassú fokozaton géppel keverjük. Majd lassacskán az ásványvizet is hozzáadjuk, és állandó keveréssel sima masszát kapunk, végül hozzákeverjük az almareszelőn lereszelt krumplit és a tököt, az 1 dl étolajat.
  5. Begyújtjuk a gázlángot, és az első kisütésénél kalácskenő segítségével vékonyan megkenjük a palacsintasütő belsejét, majd felhevítjük, és egy közepes méretű merőkanállal teszünk bele tésztát. Ugyanúgy járunk el, mint a hagyományos palacsintáknál.
  6. Ha mind kisült, akkor egyesével megtöltjük a töltelékkel, felcsavarjuk, és egy lapos jénaiba sorba tesszük őket.
  7. A két deci tejföllel meglocsoljuk, reszelt sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben 250 fokon 10 perc alatt, míg a sajt el nem olvad, megsütjük.
  8. Melegen tálalva fogyasztjuk, de nagyon finom hidegen is.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x36
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1609
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 14.

Ajánló

Hétvégére, alkalmakra tudom ajánlani, nagyon finom, kiadós és laktató is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgonyás-tökös palacsinta
Gabimami58 139 recept

Ezt a receptet egy kedves ismerősöm küldte, igaz, csak a hozzávalókat kaptam meg, a többit magam foglaltam receptbe. Így veletek is meg tudom osztani ezt a finom palacsintát.

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...