Burgonyás pogácsa gazdagon
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Picantéria
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 24% Zsír
a tésztához
-
47g burgonya27 kcal
-
83g finomliszt300 kcal
-
48g margarin341 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
5 kcal
-
3g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
6g bacon25 kcal
-
4 kcal
-
1g tökmag6 kcal
-
6g füstölt sajt21 kcal
a tetejére
-
3g tojássárgája8 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
1g tökmag6 kcal
Összesen
785
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 24% Zsír
a tésztához
-
375g burgonya217 kcal
-
660g finomliszt2402 kcal
-
380g margarin2725 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
40g friss élesztő42 kcal
-
22g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
35 kcal
-
10g tökmag45 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
a tetejére
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
10g tökmag45 kcal
Összesen
6271
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 24% Zsír
a tésztához
-
21.8g burgonya13 kcal
-
38.3g finomliszt140 kcal
-
22.1g margarin158 kcal
-
4.6g tojássárgája15 kcal
-
2.3g friss élesztő2 kcal
-
1.3g só0 kcal
-
1.2g cukor4 kcal
-
2.9g bacon11 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
0.6g tökmag3 kcal
-
2.9g füstölt sajt10 kcal
a tetejére
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0.6g tökmag3 kcal
Összesen
365
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 47.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1431.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 1125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 58.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 437 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 412 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 301 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
785
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 115.3 g
Zsír
-
Összesen 380.2 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 171 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 106 g
-
Koleszterin 1118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11453.9 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 294 mg
-
Kálcium 300 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 301 mg
-
Foszfor 1518 mg
-
Nátrium 9004 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 597.6 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 468.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3499 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 226 micro
-
K vitamin: 362 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 679 micro
-
Kolin: 1007 mg
-
Retinol - A vitamin: 3295 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 2409 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1238 micro
Összesen
6271
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 665.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 523 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 27.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 191 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 140 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
365
kcal
Hozzávalók
a tésztához
-
375 g burgonya
-
660 g finomliszt
-
4 db tojássárgája
-
40 g friss élesztő
-
22 g só
-
20 g cukor
-
1 teáskanál napraforgó olaj
-
1 ek tökmag
-
5 dkg füstölt sajt
a tetejére
-
1 db tojássárgája
-
1 kávéskanál köménymag
-
1 ek tökmag
Elkészítés
a tésztához
- Az összegyúrt tésztának minimum egy éjszakát a hűtőben kell állnia, ezért már előző este el kell készíteni.
- Megfőzzük héjában a burgonyát, és hagyjuk kihűlni.
- Egy keverő edénybe tesszük, hozzáadjuk a lisztet, a margarint (vagy vajat), a tojások sárgáját, az élesztőt (nem por), a sót és a cukrot. Az összetevőket kézzel alaposan összedolgozzuk, és kb. 10 perc alatt egységes tésztává gyúrjuk.
- A tésztát folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük. Ezzel kész vagyunk az aznapi teendőinkkel.
- Másnap a darabolt (kockázott) bacon szalonnát zsírjában megpirítjuk, és lecsepegtetve hagyjuk kihűlni.
- Ugyanígy teszünk a tökmaggal is, pici olajon megpirítjuk. Egyik kezünkben a fakanál a keveréshez, másik kezünkben egy fedő pajzsnak, mert a galád magok előszeretettel ugrálnak ki a serpenyőből. Sütés közben jól megsózzuk őket.
- Amikor mindezzel megvagyunk, kivesszük a tésztát a sütőből, ami azóta kihízta a csomagolását.
- Lisztet hintünk a konyhapultra (gyúródeszkára), és kinyújtjuk a tésztát, hogy a fenti hozzávalókat rászórjuk gazdagon. Egyenletesen eloszlatjuk a pirított bacont, a sajtot és a tökmagot, majd a tenyerünkkel a tésztába nyomkodjuk, és újból összegyúrjuk.
- A gazdagított tésztát újból kinyújtjuk, ezúttal téglalap alakúra (kb 1.5 -2 cm vastagságúra). Késsel érdesítjük, majd szemmel három részre osztva először a bal, majd a jobb oldalt középre hajtjuk. Ezután újból kinyújtjuk kb 1.5 cm vastagságúra, a tetejét rácsosan bevagdossuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
- Szilikonos sütőpapírral fedett sütőlapra tesszük. Amíg egy kicsit kel a tészta, megkenjük a pogácsákat a tojássárgájával, és meghintjük köménymaggal, pirított tökmaggal (vagy szezámmaggal is lehet).
- Ezután sütőbe tesszük, és 180 C-on (légkeverésen) 20-22 percig sütjük. Félidőben a sütőlapot megfordítjuk az egyenletes sütés érdekében. Amíg az első adag sül, megkenjük, és megszórjuk a második adagot is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 8668
- Feltöltés dátuma: 2015. január 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Picantéria
1 recept
A burgonyás pogácsa elkészítésének módját egy recept újságban találtam, amit továbbfejlesztettem és "gazdagítottam". Azóta sokszor elkészítettem, kisebb-nagyobb változtatásokkal. Túlzás nélkül mondhatom, hogy mindenhol sikert aratott kivétel nélkül. Ha leírtak szerint készíted el, biztos siker, és attól kezdve számtalan variációval formázhatod a saját ízlésedre. Sok sikert, és jó étvágyat hozzá!