r
Nosalty Logó

Burgonyás pogácsa gazdagon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Picantéria
Burgonyás pogácsa gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

a tésztához

a tetejére

Összesen 785 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

a tésztához

a tetejére

Összesen 6271 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír

a tésztához

a tetejére

Összesen 365 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1431.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    1125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 785 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    380.2 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    1118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11453.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1518 mg
  • Nátrium
    9004 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    597.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3499 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    226 micro
  • K vitamin:
    362 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    679 micro
  • Kolin:
    1007 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3295 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    2409 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1238 micro
Összesen 6271 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    523 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 365 kcal

Hozzávalók

a tésztához

a tetejére

Elkészítés

a tésztához

  1. Az összegyúrt tésztának minimum egy éjszakát a hűtőben kell állnia, ezért már előző este el kell készíteni.
  2. Megfőzzük héjában a burgonyát, és hagyjuk kihűlni.
  3. Egy keverő edénybe tesszük, hozzáadjuk a lisztet, a margarint (vagy vajat), a tojások sárgáját, az élesztőt (nem por), a sót és a cukrot. Az összetevőket kézzel alaposan összedolgozzuk, és kb. 10 perc alatt egységes tésztává gyúrjuk.
  4. A tésztát folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük. Ezzel kész vagyunk az aznapi teendőinkkel.
  5. Másnap a darabolt (kockázott) bacon szalonnát zsírjában megpirítjuk, és lecsepegtetve hagyjuk kihűlni.
  6. Ugyanígy teszünk a tökmaggal is, pici olajon megpirítjuk. Egyik kezünkben a fakanál a keveréshez, másik kezünkben egy fedő pajzsnak, mert a galád magok előszeretettel ugrálnak ki a serpenyőből. Sütés közben jól megsózzuk őket.
  7. Amikor mindezzel megvagyunk, kivesszük a tésztát a sütőből, ami azóta kihízta a csomagolását.
  8. Lisztet hintünk a konyhapultra (gyúródeszkára), és kinyújtjuk a tésztát, hogy a fenti hozzávalókat rászórjuk gazdagon. Egyenletesen eloszlatjuk a pirított bacont, a sajtot és a tökmagot, majd a tenyerünkkel a tésztába nyomkodjuk, és újból összegyúrjuk.
  9. A gazdagított tésztát újból kinyújtjuk, ezúttal téglalap alakúra (kb 1.5 -2 cm vastagságúra). Késsel érdesítjük, majd szemmel három részre osztva először a bal, majd a jobb oldalt középre hajtjuk. Ezután újból kinyújtjuk kb 1.5 cm vastagságúra, a tetejét rácsosan bevagdossuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  10. Szilikonos sütőpapírral fedett sütőlapra tesszük. Amíg egy kicsit kel a tészta, megkenjük a pogácsákat a tojássárgájával, és meghintjük köménymaggal, pirított tökmaggal (vagy szezámmaggal is lehet).
  11. Ezután sütőbe tesszük, és 180 C-on (légkeverésen) 20-22 percig sütjük. Félidőben a sütőlapot megfordítjuk az egyenletes sütés érdekében. Amíg az első adag sül, megkenjük, és megszórjuk a második adagot is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8699
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Picantéria 1 recept

A burgonyás pogácsa elkészítésének módját egy recept újságban találtam, amit továbbfejlesztettem és "gazdagítottam". Azóta sokszor elkészítettem, kisebb-nagyobb változtatásokkal. Túlzás nélkül mondhatom, hogy mindenhol sikert aratott kivétel nélkül. Ha leírtak szerint készíted el, biztos siker, és attól kezdve számtalan variációval formázhatod a saját ízlésedre. Sok sikert, és jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

a tésztához

a tetejére

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...