r
Nosalty Logó

Burgonyás-paradicsomos csirkecomb

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Burgonyás-paradicsomos csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 697 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1393 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    465 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    852 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    447 micro
Összesen 697 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    89.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1892.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    727 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    929.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    320 micro
  • β-karotin
    1703 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    894 micro
Összesen 1393 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    499 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, sózzuk, és kb. 1 ek olívaolajjal jól bedörzsöljük. A combokat egy tepsibe rakjuk, betoljuk a sütőbe, és 15 percig sütjük.
  2. A hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. A burgonyát meghántjuk, mossuk, kettévágjuk. A fűszereket megmossuk, apróra vágjuk. A burgonyát elkeverjük a hagymával, fűszerekkel, 2 ek olajjal. Sóval, borssal fűszerezzük. A combok köré szórjuk, és további 25 percig sütjük.
  3. A paradicsomot megmossuk, cikkekre vágjuk. A paradicsomot és az olajbogyót a combokhoz adjuk, és további 20 percig sütjük.
  4. A chilit megmossuk, kettévágjuk, a magokat kikaparjuk, durvára vágjuk. A chilit a fokhagymával, a barna cukorral, kb. ½ tk sóval és 2 ek olívaolajjal botmixerrel összedolgozzuk.
  5. A combokat 2-3-szor megkenjük a chilis-fokhagymás krémmel, és további 15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 491
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 40871
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A burgonyát, mielőtt a combok körré szórnánk, fűszerezhetjük 1-2 gerezd vékony szeletekre vágott fokhagymával is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...