r
Nosalty Logó

Burgonyás-magos kenyérke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolimami
Burgonyás-magos kenyérke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A díszítéshez (opcionális)

Összesen 466 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A díszítéshez (opcionális)

Összesen 1863 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A díszítéshez (opcionális)

Összesen 195 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1159.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    867 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 466 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4637.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    647 mg
  • Nátrium
    3470 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    342.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 1863 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez (opcionális)

Elkészítés

A tésztához

  1. Apró kockákra vágjuk a krumplit és só nélkül, kb. 3,5 dl vízben megfőzzük, a párolgás miatt kb. 2 dl víz marad, ebben a krumplit villával összetörjük, és belekeverünk 1 púpozott tk sót. Hűlni hagyjuk. (Ez akár előző nap is elkészíthető, vagy maradék kumplikásából-püréből is kimerhetjük ezt a mennyiséget.)
  2. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos cukros tejbe, meleg helyre tesszük.
  3. Akrumplis péphez hozzákeverjük a lisztet - kézimixer dagasztókarjával, vagy akár kézzel is lehet. Hozzáöntjük az időközbenfelfutott élesztőt, és összedolgozzuk a lisztes krumplival. Belekeverünk 1 ek olajat is (olívaolajat használok). Ha nagyon ragad a tészta, pár dkg lisztet hozzáteszünk, de lehetőség szerint ezt hagyjuk ki. (Ez a tészta kicsit ragadós, az edény faláról se nagyon jön le, de ne ijedjünk meg ettől. A végeredmény jó lesz.)
  4. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
  5. A különböző magokat külön-külön tálkákra szórjuk.
  6. A másik evőkanálnyi olajat csészealjba öntjük, olajos kézzel diónyi darabkákat tépdesünk ki a tésztából (a szénhidrát könnyebb számolhatósága miatt egyforma, 50 g-os darabokat csináltam), szép kerekre sodorjuk a tenyerünkben, és tojásfehérjébe mártjuk a tetejét, ezt a magokba is belemártjuk ésegy kiskapcsos sütőformába elhelyezzük,a többit (lemérve fél kg lett) kenyérformára pofozgatjuk, tetejét éles késsel bevagdaljuk, és a maradék magokkal megszórjuk.
  7. Bekapcsoljuk a sütőt, 200 fokra állítjuk.
  8. 10 perc múlva betoljuk a tepsit, újabb 10 perc múlva levesszük a hőfokot 180 fokra, majd 17 perc múlva kivesszük a kenyereket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 27 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5068
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 01.

Ajánló

Cukorbetegeknek: fenti mennyiség össz-CH tartalma 325 g. 100 g kenyérben 38 g CH van, az életkenyér-cipócskákban egyenként 19 g a CH.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Burgonyás-magos kenyérke
Jolimami 45 recept

Ennénk valamit, ami sós, ami kelt tészta, de nem pogi, és a hűtőben amúgy is figyel egy kocka élesztő, napok óta sorsára várva. Előszedtem memóriámból egy finom burgonyás kenyér receptjét, kicsit átvariáltam az adagokat, és ebédre már el is készült a kenyérke, spenót mellé. Ha marad (ami nem biztos), másnap-harmadnap is finom és a burgonya miatt nem szárad ki olyan hamar, mint a csak lisztből készült kenyér. Hát... picit sülhetett volna tovább.

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez (opcionális)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...