r
Nosalty Logó

Burgonyás körömpörkölt ajvárral

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Burgonyás körömpörkölt ajvárral
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

585
Kalória
44.9g
Fehérje
30.7g
Szénhidrátok
28.9g
Zsír
343.2g
Víz
156.2g
Koleszterin
4.4g
Rost
5.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 585 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2340 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    343.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 585 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    179.7 g

Zsír

  • Összesen
    115.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    625 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3019.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    667 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    960 mg
  • Nátrium
    990 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1372.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 2340 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    111 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 103 kcal

Elkészítés

  1. A körmöket megtisztítjuk, majd olyan kis darabokra vágjuk,amilyenre csak lehet. (Lehetőleg csontszilánkok nélkül.)
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk, és nem túl bő zsiradékban, lassú tűznél megpároljuk. (Nem szabad gyorsan sütni, mert akkor nem fog szétesni a hagyma, és nem lesz szaftos a pörkölt, hanem úszkálni fog benne, ami nem túl étvágygerjesztő.)
  3. Ha már eléggé megpárolódott a hagyma, akkor mellérakjuk a pirospaprikát, és felengedjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Felforraljuk, és beletesszük a paradicsomot, a zöldpaprikát, a sót, a borsot, a babérlevelet, a gulyáskrémet, a pirosaranyat és az ajvárból egy kiskanálnyit. Tovább forraljuk, amíg majdnem elfő az egész leve.
  4. Ha már elfőtte a levét, belerakjuk a feldarabolt körmöket, és felengedjük vízzel, majd beleöntjük a bort.
  5. Amíg fő, a krumplit meghámozzuk, és feldaraboljuk.
  6. Addig főzzük, amíg a hús majdnem teljesen megfő, majd belerakjuk a krumplit, és ha szükséges, felengedjük még egy kevés vízzel, majd készre főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 45 perc

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a ragadós, cuppanós kajákat.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!