Burgonyás kenyérlángos
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
150g kenyérliszt bl80542 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
25g burgonya14 kcal
-
18 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
113g víz0 kcal
A tetejére
-
38g tejföl74 kcal
-
18 kcal
-
1g só0 kcal
-
63g füstölt szalonna409 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
600g kenyérliszt bl802166 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
71 kcal
-
8g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
450g víz0 kcal
A tetejére
-
150g tejföl297 kcal
-
71 kcal
-
4g só0 kcal
-
250g füstölt szalonna1638 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
33.4g kenyérliszt bl80120 kcal
-
1.4g élesztő1 kcal
-
5.6g burgonya3 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
25g víz0 kcal
A tetejére
-
8.3g tejföl17 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
13.9g füstölt szalonna91 kcal
-
5g lilahagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
5.6g trappista sajt20 kcal
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30 g
Zsír
-
Összesen 64.5 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2065.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 240 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 357 mg
-
Nátrium 1335 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 223.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.2 g
Zsír
-
Összesen 257.9 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 437 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8262.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 266 mg
-
Kálcium 960 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 238 mg
-
Foszfor 1430 mg
-
Nátrium 5340 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 469.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 893.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 509 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 451 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 502 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 491 micro
- 7% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 459.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
2.5 dkg élesztő
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 kk só
-
1 csipet cukor
-
4.5 dl víz
A tetejére
-
150 g tejföl
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 kk só
-
1 közepes fej lilahagyma
-
10 dkg trappista sajt
Elkészítés
A tésztához
- A 1 dl langyos vízben elkevertjük az élesztőt a csipet cukorral, hagyjuk 10 percet állni.
- A többi hozzávalót egy tálba tesszük, majd mikor az élesztő habos lett, hozzáadjuk, és simára dagasztjuk a tésztát.
- 1 órát kelni hagyjuk, ezután egyben is süthetjük, csak úgy kézzel belenyújtjuk egy nagy meglisztezett tepsibe, majd rátesszük a feltétet, és a legmagasabb hőfokon sütjük. (A legfinomabb persze kemencében lenne, de ennek híján sütőben készült nekem.)
- A tejfölt, sót, a fokhagymát és az olajat elkeverjük, a tészta tetejére kenjük, megszórjuk a többi hozzávalóval, és a sütő legmagasabb hőfokán megsütjük.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 45x30
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 357
- Tegnapi nézettség: 16
- 7 napos nézettség: 184
- Össznézettség: 125157
- Feltöltés dátuma: 2011. november 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Pompos, langalló, vakarék, bodag, bukti, kemencés lángos... De hívják töki pomposnak, a Tök településen készített pompost, és emlegetik "Krisztus kenyere" néven is, a néphit szerint azért, mert Krisztus idejében még ilyen kis kenyereket sütöttek az asszonyok. Aztán hívhatjuk bárhogy, ez a kenyérféle mindenképpen finom, nem véletlen kapható már manapság sok helyen, de az otthoninak még sincs párja! Remek vacsora, mert gyorsan elkészül, laktató és elronthatatlan. Eredetileg is a gyors éhségcsillapítás érdekében készült, mikor kenyeret sütöttek, a nyers tésztából kis darabot vágtak, s ebből sütötték ezt a kenyérfélét. Megpakolták tejföllel, szalonnával, lilahagymával, zsírral, lekvárral vagy éppen, amit a kamrában találtak, és míg a kenyér sült, ezt falatozták. Úgy gondolom, eredeti funkciója, miszerint gyors éhségcsillapító, megmaradt. :)