Burgonyás fahéjas csiga Tang zhonggal készítve
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
helena26
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 15% Zsír
Kelt tészta
-
167g finomliszt607 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
7 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
1g fahéj2 kcal
-
25g cukor97 kcal
Tang Zhong
-
17g tej9 kcal
-
25g víz0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
Összesen
1246
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 15% Zsír
Kelt tészta
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
42g friss élesztő44 kcal
-
300g tej168 kcal
-
0g só0 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
6g fahéj15 kcal
-
150g cukor581 kcal
Tang Zhong
-
100g tej56 kcal
-
150g víz0 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
Összesen
7477
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 15% Zsír
Kelt tészta
-
40.2g finomliszt146 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
-
1.7g friss élesztő2 kcal
-
12.1g tej7 kcal
-
0g só0 kcal
-
12.1g burgonya7 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
5.1g napraforgó olaj45 kcal
-
8g vaj58 kcal
-
0.2g fahéj1 kcal
-
6g cukor23 kcal
Tang Zhong
-
4g tej2 kcal
-
6g víz0 kcal
-
1.8g finomliszt7 kcal
Összesen
301
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.7 g
Zsír
-
Összesen 52.3 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1073 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 279 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 456 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 169.8 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 92 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 241 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 237 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
1246
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 136.1 g
Zsír
-
Összesen 313.6 g
-
Telített zsírsav 125 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 109 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 610 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6437.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 377 mg
-
Kálcium 1673 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 318 mg
-
Foszfor 2736 mg
-
Nátrium 1293 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1018.6 g
-
Cukor 171 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 552 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1446 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 58 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 664 micro
-
Kolin: 330 mg
-
Retinol - A vitamin: 1419 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 325 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 465 micro
Összesen
7477
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
301
kcal
Hozzávalók
Kelt tészta
-
1 db tojás
-
1 csipet só
-
1 csomag sütőpor
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
20 dkg vaj
Tang Zhong
-
1 dl tej
-
1.5 dl víz
-
3 evőkanál finomliszt
Elkészítés
Kelt tészta
- Az élesztőt morzsoljuk el 1 dl cukros, meleg tejben, és futtassuk fel.
- A lisztet kimérjük, egy nagyobb tálba öntjük. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, a Tang Zhongot és jól dolgozzuk ki a tésztát, majd kelesszük a duplájára.
- Lisztezett deszkára öntsük, osszuk 2 részre, kinyújtjuk, megkenjük vajjal, megszórjuk kristálycukorral és bőven fahéjjal. Jó szorosan csavarjuk fel, és vágjuk 1,5-2 cm-es csigákra.
- Papírral kibélelt tepsibe rakjuk, spricceljük meg olajjal, és kelesszük még legalább 25-30 percig.
- Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
Tang Zhong
- Mérjük ki kanállal a 2,5 ek lisztet egy kisebb fazékba, majd 2,5 dl víz és tej keverékével keverjük csomómentesre, és főzzük sűrűre, legalább 1 percig.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3361
- Feltöltés dátuma: 2013. november 25.
Ajánló
A tang zhongot elkészíthetjük előtte való este, és kihűlten keverjük a liszthez.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
helena26
458 recept
Kaptam egy jó pogácsa receptet, és gondoltam, hogy ötvözöm a tang zhong technikával, de nem pogácsa lett belőle, hanem fahéjas csiga, mivel a fiam ezt kívánta. Már megsült, annyira várom, hogy kihűljön!