r
Nosalty Logó

Burgonyás diós kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
helena26
Burgonyás diós kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kelt tésztához

A diós töltelékhez

Összesen 838 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kelt tésztához

A diós töltelékhez

Összesen 5029 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A kelt tésztához

A diós töltelékhez

Összesen 297 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 838 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.8 g

Zsír

  • Összesen
    216.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    122 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3436.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    766 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    570 mg
  • Foszfor
    1646 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    684.6 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    646 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 5029 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

A kelt tésztához

A diós töltelékhez

Elkészítés

A kelt tésztához

  1. Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl langyos cukros tejben, 1 ek liszttel megszórjuk, és felfuttatjuk.
  2. Hozzáadjuk a többi alapanyagokat, és jól kidolgozzuk a tésztát.
  3. Elkészítjük a diós tölteléket. A diót elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és kevés meleg tejjel leöntjük, jól összedolgozzuk. Az állaga inkább a vizes homokra hasonlítson, ne legyen híg.
  4. Amikor megkelt a tésztánk, 3 egyenlő részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk kör alakúra, és pizzavágóval cikkekre vágjuk, majd megtöltjük, felcsavarjuk, és papírral kibélelt tepsibe helyezzük. Megkenjük tojással, és megint kelesztjük legalább 20-30 percig.
  5. Előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 33 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1931
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 22.

Ajánló

A diótöltelékbe reszelhetünk kevés citromhéjat, és tehetünk bele mazsolát, pici fahéjat. Én nem tettem, mivel nem szeretik. Ízesítsük ízlés szerint.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Ez a recept még édesanyámtól származik. Kimondottan finom puha a tészta állaga, és sokáig eláll, ha egyáltalán marad belőle másnapra.

Hozzávalók

A kelt tésztához

A diós töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...