r
Nosalty Logó

Burgonyás cukros péksütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Burgonyás cukros péksütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 494 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2469 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 238 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 494 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1937.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    841 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 2469 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Langyos tejben cukorral megfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet tejet főtt összetört burgonyát és a többi hozzávalót egy tálba tesszük,hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.
  3. Egy szép sima tésztát dagasztunk, ami akkor jó, ha elválik az edénytől.
  4. Kb. 1 órán át pihentetjük meleg helyen.
  5. Ha a tészta megkelt, kb. 1 cm vastagra nyújtjuk.
  6. Megkenjük a tetejét olajjal, majd megszórjuk cukorral (most ne sajnáljuk a cukrot), és feltekerjük.
  7. Tekerés közben kicsit megnyújtjuk a kezünkkel a tésztát, hogy vékonyabb legyen.
  8. Ha feltekertük, 10 egyenlő részre daraboljuk. A tetejét megkenhetjük tojássárgájával.
  9. Olajjal kikent tepsibe tesszük.
  10. Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsül.
  11. Rögtön forrón szedjük ki a tepsiből, mert ha hagyjuk kihűlni, a cukor megkeményedik, és nem bírjuk kiszedni, csak darabokban!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11100
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 23.

Ajánló

Friss, hideg tejjel fogyasszuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjem kedvence ez a kelt tészta. A férjem édesanyja nógrádi születésű volt, tőle származik a recept, talán ő is az anyukájától tanulta.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...