r
Nosalty Logó

Burgonyás-csirkemájas fasírt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Angie-30
Burgonyás-csirkemájas fasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1264 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 5056 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    74.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1540.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    499 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2114 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 1264 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    131.5 g

Zsír

  • Összesen
    299.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    1403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6162.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    327 mg
  • Kálcium
    773 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2024 mg
  • Nátrium
    2615 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    774.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8476 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1997 micro
  • Kolin:
    1037 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8457 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    829 micro
Összesen 5056 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    454 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megfőzzük, majd áttörjük.
  2. A csirkemájat apró kockákra vágjuk, a hagymát apróra vágjuk, olajon aranybarnára pirítjuk, majd rátesszük a csirkemájat és kevergetjük, míg meg nem sül (pár perc).
  3. A burgonyához keverjük a májat, a tojást, a prézlit, a majorannát, a pirospaprikát, a sót.
  4. Golyókat formálunk, kissé lelapítjuk, lisztbe, tojásba, prézlibe forgatjuk, bő olajban kisütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12879
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Egy receptes könyvben találtam, de ott marhamájat ír, én gondoltam, inkább csirkemájjal készítem, és nem tévedtem, szerintem így finomabb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...