Burgonyapürével töltött rántott hús
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
-
500 g burgonya
-
50 g vaj
-
szerecsendió ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
4 db tojás
-
120 g finomliszt
-
200 g zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
8 dl napraforgó olaj
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
100g burgonya58 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
90g csirkemellfilé108 kcal
-
44g tojás55 kcal
-
24g finomliszt87 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
136g napraforgó olaj0 kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g burgonya289 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
680g napraforgó olaj0 kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
21.6g burgonya12 kcal
-
2.2g vaj15 kcal
-
4.3g habtejszín13 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
19.4g csirkemellfilé23 kcal
-
9.5g tojás12 kcal
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
8.6g zsemlemorzsa34 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
29.3g napraforgó olaj0 kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 253 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1076.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 418 mg
-
Nátrium 401 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 175.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 210 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 206 micro
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 174.9 g
Zsír
-
Összesen 113.8 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1267 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5381.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 256 mg
-
Kálcium 641 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 356 mg
-
Foszfor 2088 mg
-
Nátrium 2006 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 305.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 20 mg
Víz
-
Összesen 876.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 971 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 186 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 62 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 438 micro
-
Kolin: 1052 mg
-
Retinol - A vitamin: 960 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 143 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1029 micro
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 37.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Elkészítés
- A püréhez a burgonyát hámozzuk meg, vágjuk kockákra, majd főzzük sós vízben puhára (kb. 15-20 perc alatt).
- Amikor kész, leszűrjük, és visszaborítjuk a lábasba. Adjuk hozzá a vajat, a langyos tejszínt, sót, és esetleg szerecsendiót vagy reszelt fokhagymát.
- Törjük össze egy krumplinyomóval vagy villával, amíg sima, krémes állagú nem lesz. Kézi robotgéppel habosítsuk ki. Hagyjuk kihűlni teljesen, majd töltsük habzsákba.
- A hús előkészítése: a csirkemellet két nagy szeletbe vágjuk, külön-külön kiklopfoljuk, sóval és borssal mindkét oldalt alaposan beízesítjük, majd frissen tartó fóliára tesszük őket.
- Az klopfolt húst töltsük meg a hideg burgonyapürével. A burgonyapürét nyomjuk egyenletesen az egyik szelet hús közepére. Kenjük körbe tojással, és szórjuk le egy kevés keményítővel, majd helyezzük rá a másik húst, és jól nyomjuk össze a széleit, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben. Fogpiszkálóval átszúrva rögzíthetjük. Tegyük mélyhűtőbe egy órára.
- Panírozáshoz készítsünk elő három nagy lapos tálat: az egyikben legyen liszt, a másikban felvert tojás, a harmadikban pedig kenyérmorzsa. A megtöltött húst először forgassuk meg a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában. Tegyük egy kicsit a hűtőbe, hogy megdermedjen rajta a panír!
- Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és amikor már 170-175 fokos, helyezzük bele a panírozott húst. Süssük mindkét oldalát aranybarnára (kb. 6-8 perc oldalanként). Miután elkészült, tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitassuk.
- A kész húst szeleteljük fel, és tálaljuk friss salátával, savanyúsággal vagy akár grillezett zöldségekkel.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 60 perc
- Főzés ideje: 20 perc
- Főzés módja: rántott ételek
- Sütés ideje: 20 perc
Az ünnepi ebédek és a vasárnapi családi összejövetelek elmaradhatatlan fogása a rántott hús burgonyapürével. Egy ilyen menüsor sok emléket rejthet magában, nálunk minden egyes vasárnap a nagymamám készítette, most pedig már édesanyám. Az illatok, amelyek ilyenkor a konyhából áradnak, és az a ropogós panír, ami a húst átöleli, mind-mind a gyerekkoromat idézik. Ennél a fogásnál a recept ugyanaz, csak az készítési metódusok változnak egy kicsit: nem csalás, nem ámítás, bizony, a köret belekerült a húsba, és úgy lett kirántva! A burgonyapüré, amely tehát a hús töltelékeként szolgál, főtt burgonyából, vajból, tejből és fűszerekből készül. Az étel különlegessége abban rejlik, hogy a burgonyapüré lágy, krémes állaga kontrasztot képez a ropogós panírral, így egy izgalmas textúrájú fogást alkot. Nem mindennapi, kissé időigényes, de annál izgalmasabb étel ez, mely ízeiben tökéletesen hozza a hagyományos szettet!
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!