r
Nosalty Logó

Burgonyapürével töltött rántott hús

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Burgonyapürével töltött rántott hús
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

596
Kalória
35g
Fehérje
61.1g
Szénhidrátok
22.8g
Zsír
175.2g
Víz
253.4g
Koleszterin
4g
Rost
3.9g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 596 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2984 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1076.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    175.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 596 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.9 g

Zsír

  • Összesen
    113.8 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5381.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    641 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    2088 mg
  • Nátrium
    2006 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    876.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    971 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    438 micro
  • Kolin:
    1052 mg
  • Retinol - A vitamin:
    960 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1029 micro
Összesen 2984 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

  1. A püréhez a burgonyát hámozzuk meg, vágjuk kockákra, majd főzzük sós vízben puhára (kb. 15-20 perc alatt).
  2. Amikor kész, leszűrjük, és visszaborítjuk a lábasba. Adjuk hozzá a vajat, a langyos tejszínt, sót, és esetleg szerecsendiót vagy reszelt fokhagymát.
  3. Törjük össze egy krumplinyomóval vagy villával, amíg sima, krémes állagú nem lesz. Kézi robotgéppel habosítsuk ki. Hagyjuk kihűlni teljesen, majd töltsük habzsákba.
  4. A hús előkészítése: a csirkemellet két nagy szeletbe vágjuk, külön-külön kiklopfoljuk, sóval és borssal mindkét oldalt alaposan beízesítjük, majd frissen tartó fóliára tesszük őket.
  5. Az klopfolt húst töltsük meg a hideg burgonyapürével. A burgonyapürét nyomjuk egyenletesen az egyik szelet hús közepére. Kenjük körbe tojással, és szórjuk le egy kevés keményítővel, majd helyezzük rá a másik húst, és jól nyomjuk össze a széleit, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben. Fogpiszkálóval átszúrva rögzíthetjük. Tegyük mélyhűtőbe egy órára.
  6. Panírozáshoz készítsünk elő három nagy lapos tálat: az egyikben legyen liszt, a másikban felvert tojás, a harmadikban pedig kenyérmorzsa. A megtöltött húst először forgassuk meg a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában. Tegyük egy kicsit a hűtőbe, hogy megdermedjen rajta a panír!
  7. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és amikor már 170-175 fokos, helyezzük bele a panírozott húst. Süssük mindkét oldalát aranybarnára (kb. 6-8 perc oldalanként). Miután elkészült, tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitassuk.
  8. A kész húst szeleteljük fel, és tálaljuk friss salátával, savanyúsággal vagy akár grillezett zöldségekkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 20 perc

Az ünnepi ebédek és a vasárnapi családi összejövetelek elmaradhatatlan fogása a rántott hús burgonyapürével. Egy ilyen menüsor sok emléket rejthet magában, nálunk minden egyes vasárnap a nagymamám készítette, most pedig már édesanyám. Az illatok, amelyek ilyenkor a konyhából áradnak, és az a ropogós panír, ami a húst átöleli, mind-mind a gyerekkoromat idézik. Ennél a fogásnál a recept ugyanaz, csak az készítési metódusok változnak egy kicsit: nem csalás, nem ámítás, bizony, a köret belekerült a húsba, és úgy lett kirántva! A burgonyapüré, amely tehát a hús töltelékeként szolgál, főtt burgonyából, vajból, tejből és fűszerekből készül. Az étel különlegessége abban rejlik, hogy a burgonyapüré lágy, krémes állaga kontrasztot képez a ropogós panírral, így egy izgalmas textúrájú fogást alkot. Nem mindennapi, kissé időigényes, de annál izgalmasabb étel ez, mely ízeiben tökéletesen hozza a hagyományos szettet!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!