r
Nosalty Logó

Burek 4. - túrós és húsos-gombás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Burek 4. - túrós és húsos-gombás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A túrós burekhez

A húsos-gombás burekhez

A tepsik előkészítéséhez

Összesen 848 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A túrós burekhez

A húsos-gombás burekhez

A tepsik előkészítéséhez

Összesen 3394 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A túrós burekhez

A húsos-gombás burekhez

A tepsik előkészítéséhez

Összesen 222 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.5 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 848 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145 g

Zsír

  • Összesen
    176.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    670 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3457.8 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    1286 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    742.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 3394 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.7 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A túrós burekhez

A húsos-gombás burekhez

A tepsik előkészítéséhez

Elkészítés

A túrós burekhez

  1. Túrós burek:
  2. A túrót, a tojást, az olajat, a tejfölt és a sót összekeverjük, és beletépkedjük a réteslapok felét (6 db).
  3. Egy tepsit kiolajazunk, két réteslapot lefektetünk, majd jöhet a massza egyik fele, aztán megint két réteslap, majd a keverék másik fele és az utolsó két réteslap.
  4. Forró sütőbe tesszük, pirosra sütjük. 15 perc után locsoljuk meg fél dl ásványvízzel!
  5. Húsos-gombás burek:
  6. A hagymán megpirítjuk a húst, majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk.
  7. Egy tepsit kiolajazunk, két réteslapot lefektetünk, és a gombás-húsos töltelék egynegyedét eloszlatjuk rajta. Ezután jöhet egy réteg tészta, aztán töltelék... Ezt addig folytatjuk, hogy végül egy réteslap zárja a sort.
  8. Forró sütőbe tesszük, pirosra sütjük. 15 perc után locsoljuk meg fél dl ásványvízzel!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 431
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 55787
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az étel a volt Jugoszláv tagállamok mindegyikében megtalálható, és olyan fontos része a helyi gasztronómiának mint a csevapcsicsa vagy a pljeszkavica.

Hozzávalók

A túrós burekhez

A húsos-gombás burekhez

A tepsik előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...