Burek 4. - túrós és húsos-gombás
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
A túrós burekhez
-
75g réteslap221 kcal
-
63g tehéntúró92 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
15g tejföl30 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g ásványvíz0 kcal
A húsos-gombás burekhez
-
38g réteslap111 kcal
-
38g darált sertéshús68 kcal
-
38g gomba8 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g ásványvíz0 kcal
-
35 kcal
A tepsik előkészítéséhez
-
35 kcal
Összesen
848
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
A túrós burekhez
-
300g réteslap885 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g ásványvíz0 kcal
A húsos-gombás burekhez
-
150g réteslap443 kcal
-
150g darált sertéshús273 kcal
-
150g gomba32 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g ásványvíz0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A tepsik előkészítéséhez
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
3394
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
A túrós burekhez
-
19.6g réteslap58 kcal
-
16.3g tehéntúró24 kcal
-
10.8g tojás14 kcal
-
3.9g tejföl8 kcal
-
5.5g napraforgó olaj49 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.3g ásványvíz0 kcal
A húsos-gombás burekhez
-
9.8g réteslap29 kcal
-
9.8g darált sertéshús18 kcal
-
9.8g gomba2 kcal
-
5.9g vöröshagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.3g ásványvíz0 kcal
-
9 kcal
A tepsik előkészítéséhez
-
9 kcal
Összesen
222
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.3 g
Zsír
-
Összesen 44.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 864.5 g
-
Cink 164 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 126 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 321 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 185.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
848
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 145 g
Zsír
-
Összesen 176.4 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 670 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3457.8 g
-
Cink 656 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 391 mg
-
Vas 504 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 1286 mg
-
Nátrium 391 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 289.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 742.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 314 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 156 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 573 mg
-
Retinol - A vitamin: 312 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 736 micro
Összesen
3394
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 225.7 g
-
Cink 43 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 48.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 20 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
222
kcal
Hozzávalók
A túrós burekhez
A húsos-gombás burekhez
-
15 dkg darált sertéshús
-
15 dkg gomba
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 dl ásványvíz
-
2 ek napraforgó olaj
A tepsik előkészítéséhez
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A túrós burekhez
- Túrós burek:
- A túrót, a tojást, az olajat, a tejfölt és a sót összekeverjük, és beletépkedjük a réteslapok felét (6 db).
- Egy tepsit kiolajazunk, két réteslapot lefektetünk, majd jöhet a massza egyik fele, aztán megint két réteslap, majd a keverék másik fele és az utolsó két réteslap.
- Forró sütőbe tesszük, pirosra sütjük. 15 perc után locsoljuk meg fél dl ásványvízzel!
- Húsos-gombás burek:
- A hagymán megpirítjuk a húst, majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk.
- Egy tepsit kiolajazunk, két réteslapot lefektetünk, és a gombás-húsos töltelék egynegyedét eloszlatjuk rajta. Ezután jöhet egy réteg tészta, aztán töltelék... Ezt addig folytatjuk, hogy végül egy réteslap zárja a sort.
- Forró sütőbe tesszük, pirosra sütjük. 15 perc után locsoljuk meg fél dl ásványvízzel!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 431
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 55787
- Feltöltés dátuma: 2011. március 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez az étel a volt Jugoszláv tagállamok mindegyikében megtalálható, és olyan fontos része a helyi gasztronómiának mint a csevapcsicsa vagy a pljeszkavica.