r
Nosalty Logó

Bundázott tökrudacskák sütőben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Bundázott tökrudacskák sütőben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    135 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 144 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3115 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    721 mg
  • Nátrium
    1073 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    540.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1030 micro
Összesen 576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt meghámozzuk, hoszzában kb 1 centi vastag szeletekre vágjuk, a szeleteket pedig rudakra.
  2. Besózzuk a tökrudakat, állni hagyjuk negyed órát, átöblítjük vízzel, konyhai papírtörlőn leszárítjuk.
  3. A joghurtba keverjük a finomra vágott kaprot, sózzuk-borsozzuk.
  4. A zsemlemorzsába reszeljük a parmezánt.
  5. A tökrudakat a kapros joghurtba mártjuk, majd megforgatjuk a sajtos morzsában.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk (úgy, hogy ne érjenek egymáshoz).
  7. Légkeverésen 200 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 519
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 42729
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gabojszánál tetszett meg a metódus: zöldség is, bundázott is, de nem tocsog az olajban. Ő cukkinivel készítette.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...