Bundázott tökrudacskák sütőben
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
125g közönséges tök17 kcal
-
31g joghurt19 kcal
-
23g kapor10 kcal
-
13g zsemlemorzsa49 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
144
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
500g közönséges tök67 kcal
-
125g joghurt76 kcal
-
90g kapor39 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
576
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
61.3g közönséges tök8 kcal
-
15.3g joghurt9 kcal
-
11g kapor5 kcal
-
6.1g zsemlemorzsa24 kcal
-
6.1g parmezán sajt24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
70
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 778.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 274 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 268 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 135 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 257 micro
Összesen
144
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.6 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3115 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 1097 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 721 mg
-
Nátrium 1073 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 540.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 513 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 146 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 268 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 359 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1030 micro
Összesen
576
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 382.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
70
kcal
Hozzávalók
-
0.5 csokor kapor
-
5 dkg zsemlemorzsa
-
5 dkg parmezán sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A tököt meghámozzuk, hoszzában kb 1 centi vastag szeletekre vágjuk, a szeleteket pedig rudakra.
- Besózzuk a tökrudakat, állni hagyjuk negyed órát, átöblítjük vízzel, konyhai papírtörlőn leszárítjuk.
- A joghurtba keverjük a finomra vágott kaprot, sózzuk-borsozzuk.
- A zsemlemorzsába reszeljük a parmezánt.
- A tökrudakat a kapros joghurtba mártjuk, majd megforgatjuk a sajtos morzsában.
- Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk (úgy, hogy ne érjenek egymáshoz).
- Légkeverésen 200 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt aranyszínűre sütjük.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 519
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 42736
- Feltöltés dátuma: 2009. július 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Gabojszánál tetszett meg a metódus: zöldség is, bundázott is, de nem tocsog az olajban. Ő cukkinivel készítette.