r
Nosalty Logó

Bulgursalátával töltött kaliforniai paprika

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Pogácsa
Bulgursalátával töltött kaliforniai paprika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 542 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    768.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    484 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    669 micro
  • β-karotin
    4476 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    786 micro
Összesen 271 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1537 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    743.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    967 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    428 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1339 micro
  • β-karotin
    8952 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1573 micro
Összesen 542 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    154 micro
  • β-karotin
    1028 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    295 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bulgurt folyó víz alatt átmossuk, kétszeres mennyiségű vízzel sóval, babérlevéllel fedő alatt, nagyon kis lángon megfőzzük, kihűtjük.
  2. Közben előkészítjük a zöldségeket: a sárgarépát nagyon vékony kicsi szeletekre vágjuk, a paradicsomot kicsire felkockázzuk, a snidlinget és a rukkolát mossuk, felaprítjuk.
  3. A kihűlt bulgurt összekeverjük a sárgarépával, paradicsommal, snidlinggel, rukkolával, reszelt parmezánnal. Meglocsoljuk a salátaolajjal és a balzsamecettel, sózzuk, borsozzuk.
  4. A paprikákat félbevágjuk, erét és a magokat kiszedjük és a bulguros keverékkel megtöltjük.
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 113
  • Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bulgursalátával töltött kaliforniai paprika
Pogácsa 390 recept

Könnyű salátavacsorát képzeltem el, a szokásos sima bulgursalátát kicsit megvariáltam, felhasználva a hűtőszekrény "kissé nagyon is szűkös" tartalmát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Séftippek a legtökéletesebb, soktojásos házi tésztához Jahni Lászlótól, a Kistücsök...

A fejekben az él, hogy a levesekhez, tésztaételekhez nagy macera házi tésztát készíteni, ma már ezért automatikusan a gyári száraz tészta után nyúlunk. A legendás balatoni étterem, a Kistücsök séfje ezzel szemben arra biztat minden főzni szeretőt, hogy bátran álljunk neki frissen kigyúrni a tésztát, mert egy kis gyakorlással gyorsan megvan, az élmény pedig magáért beszél majd.

Nosalty

További cikkek