r
Nosalty Logó

Bukta vaníliás öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Bukta vaníliás öntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A buktához

Az öntethez

Összesen 931 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A buktához

Az öntethez

Összesen 5586 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A buktához

Az öntethez

Összesen 285 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.9 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 931 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.3 g

Zsír

  • Összesen
    178.1 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4908.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    1049 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1493 mg
  • Nátrium
    1893 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    887.2 g
  • Cukor
    404 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    441 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1674 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    395 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    1469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1638 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1840 micro
Összesen 5586 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

A buktához

Az öntethez

Elkészítés

A buktához

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a nádcukrot és a sót.
  2. A közepébe készítsünk egy kis mélyedést, ebbe öntsük a langyos tejbe morzsolt élesztőt, és a szinte folyékony vajjal elkevert két tojássárgát.
  3. A folyékony anyagokat szép lassan dolgozzuk össze a lisztes keverékkel, amíg a tészta elválik az edénytől. Ekkor takarjuk le egy átlátszó fóliával, és várjunk, míg a kétszeresére kel.
  4. Közben vajazzunk ki egy tepsit és szórjuk meg cukorral.
  5. A kelt tésztából gyúrjunk kb. 60 grammos golyókat. Mutató ujjunk segítségével szúrjunk mindegyik közepébe lyukat, ide töltsünk 1-1 kanál lekvárt, majd nyomjuk össze a tésztát. Ekkor mehetnek a vajazott-cukrozott tepsibe, hogy ismételt letakarás után újból a duplájukra kelhessenek.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig süssük, tálalás előtt porcukrozzuk.
  7. Öntet:
  8. A tejet a tejszínnel, a vanília rúdból kikapart magokkal felforraljuk. (Magát a vanília rudat is beledobhatjuk, ettől még intenzívebb ízt kap, de vegyük majd ki forralás után.)
  9. Egy fém vagy hőálló üveg tálban habosra keverjük a sárgákat a cukorral, majd óvatosan hozzákeverjük a kissé kihűtött, még meleg tejes keveréket.
  10. Helyezzük forrásban lévő víz fölé a tálat, ésfolyamatos keverés közben gőzöljük,sűrűsítsük be a vanília öntetet. Ezzel locsoljuk meg bőven az elkészült buktákat. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x24x5
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7215
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 07.

Ajánló

Kiadós levesek után pótolhatjuk vele a második fogást. Egy pohár tejjel reggelire, uzsonnára is adható. Bármikor nagyon finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kedvenc natúr termék márkám idén Karácsonykor receptkönyvvel kedveskedett a vásárlóknak. Beadtam a derekam, és beruháztam egyre. Ebben találtam ezt a bukta receptet, melyet honosítottam kicsit, hiszen nálunk ahány gyerek, annyi kívánalom az ételek, és a lekvárok terén is. Mivel a vanília öntetből fél fogunkra sem lett volna elég az előírt mennyiség, ezért itt már a duplázott adag látható. Úsztassuk meg a lekváros golyóbist, nehogy pont az utolsó falathoz ne maradjon szósz!

Hozzávalók

A buktához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...