Bukta vaníliás öntettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 11% Zsír
A buktához
-
83g finomliszt303 kcal
-
10g nádcukor38 kcal
-
1g só0 kcal
-
33g tej19 kcal
-
5g élesztő5 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
75g lekvár/ dzsem209 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
2g nádcukor6 kcal
-
2g porcukor9 kcal
Az öntethez
-
33g tej19 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
13g cukor52 kcal
Összesen
931
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 11% Zsír
A buktához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
60g nádcukor228 kcal
-
4g só0 kcal
-
200g tej112 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
450g lekvár/ dzsem1251 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
10g nádcukor38 kcal
-
14g porcukor54 kcal
Az öntethez
-
200g tej112 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
80g cukor310 kcal
Összesen
5586
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 11% Zsír
A buktához
-
25.2g finomliszt92 kcal
-
3g nádcukor12 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
10.1g tej6 kcal
-
1.5g élesztő2 kcal
-
2g tojássárgája7 kcal
-
3g vaj22 kcal
-
22.7g lekvár/ dzsem63 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.5g nádcukor2 kcal
-
0.7g porcukor3 kcal
Az öntethez
-
10.1g tej6 kcal
-
10.1g habtejszín29 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
6.1g tojássárgája20 kcal
-
4g cukor16 kcal
Összesen
285
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 29.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 353 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 818.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 249 mg
-
Nátrium 316 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.9 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 73.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 279 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 245 mg
-
Retinol - A vitamin: 273 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 307 micro
Összesen
931
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 98.3 g
Zsír
-
Összesen 178.1 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 2117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4908.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 274 mg
-
Kálcium 1049 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 1493 mg
-
Nátrium 1893 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 887.2 g
-
Cukor 404 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 441 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1674 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 395 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 660 micro
-
Kolin: 1469 mg
-
Retinol - A vitamin: 1638 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 378 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1840 micro
Összesen
5586
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 247.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
285
kcal
Hozzávalók
A buktához
-
50 dkg finomliszt
-
6 dkg nádcukor
-
30 g élesztő
-
2 db tojássárgája
-
450 g lekvár/ dzsem
Az öntethez
-
2 dl tej
-
2 dl habtejszín
-
1 db vanília
-
6 db tojássárgája
-
8 dkg cukor
Elkészítés
A buktához
- Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a nádcukrot és a sót.
- A közepébe készítsünk egy kis mélyedést, ebbe öntsük a langyos tejbe morzsolt élesztőt, és a szinte folyékony vajjal elkevert két tojássárgát.
- A folyékony anyagokat szép lassan dolgozzuk össze a lisztes keverékkel, amíg a tészta elválik az edénytől. Ekkor takarjuk le egy átlátszó fóliával, és várjunk, míg a kétszeresére kel.
- Közben vajazzunk ki egy tepsit és szórjuk meg cukorral.
- A kelt tésztából gyúrjunk kb. 60 grammos golyókat. Mutató ujjunk segítségével szúrjunk mindegyik közepébe lyukat, ide töltsünk 1-1 kanál lekvárt, majd nyomjuk össze a tésztát. Ekkor mehetnek a vajazott-cukrozott tepsibe, hogy ismételt letakarás után újból a duplájukra kelhessenek.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig süssük, tálalás előtt porcukrozzuk.
- Öntet:
- A tejet a tejszínnel, a vanília rúdból kikapart magokkal felforraljuk. (Magát a vanília rudat is beledobhatjuk, ettől még intenzívebb ízt kap, de vegyük majd ki forralás után.)
- Egy fém vagy hőálló üveg tálban habosra keverjük a sárgákat a cukorral, majd óvatosan hozzákeverjük a kissé kihűtött, még meleg tejes keveréket.
- Helyezzük forrásban lévő víz fölé a tálat, ésfolyamatos keverés közben gőzöljük,sűrűsítsük be a vanília öntetet. Ezzel locsoljuk meg bőven az elkészült buktákat. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x24x5
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 7212
- Feltöltés dátuma: 2012. december 07.
Ajánló
Kiadós levesek után pótolhatjuk vele a második fogást. Egy pohár tejjel reggelire, uzsonnára is adható. Bármikor nagyon finom!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gréti
583 recept
Egyik kedvenc natúr termék márkám idén Karácsonykor receptkönyvvel kedveskedett a vásárlóknak. Beadtam a derekam, és beruháztam egyre. Ebben találtam ezt a bukta receptet, melyet honosítottam kicsit, hiszen nálunk ahány gyerek, annyi kívánalom az ételek, és a lekvárok terén is. Mivel a vanília öntetből fél fogunkra sem lett volna elég az előírt mennyiség, ezért itt már a duplázott adag látható. Úsztassuk meg a lekváros golyóbist, nehogy pont az utolsó falathoz ne maradjon szósz!