r
Nosalty Logó

Búbos harcsa

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Szeva
Búbos harcsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A harcsához

A töltelékhez

Összesen 822 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A harcsához

A töltelékhez

Összesen 3290 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A harcsához

A töltelékhez

Összesen 204 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1699.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    562 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    795 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1205 micro
Összesen 822 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    188.9 g

Zsír

  • Összesen
    218.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    114 g
  • Koleszterin
    800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6799.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    860 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    615 mg
  • Foszfor
    2843 mg
  • Nátrium
    2248 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    912.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    810 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    597 micro
  • Kolin:
    942 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3179 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4821 micro
Összesen 3290 kcal
  • 13% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

A harcsához

A töltelékhez

Elkészítés

A harcsához

  1. A halfiléket megmossuk, leszárítjuk és ujjnyi vastag szeleteket alakítunk. A fokhagymát átnyomjuk, és ezzel a szeletek mindkét oldalát megkenjük. Közben sózzuk, borsozzuk. A tepsibe teszünk sütőpapírt (amit megolajozunk), és erre sorakoztatjuk a hal darabokat .
  2. A töltelékhez a zsömléket vízbe áztatjuk, majd kinyomjuk. A szeletelt póréhagymát megfuttatjuk egy kis olajon, és a darált dióval és a tojásokkal hozzáadjuk a zsömléhez.
  3. Sóval, őrölt borssal, vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, és összedolgozzuk. Ha nagyon lágy a massza, akkor egy kis morzsával megtámogatjuk.
  4. A tölteléket vizes kézzel a halra adagoljuk, tetejüket kevés olajjal átkenjük.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük. (Ez a tepsi vastagságától nagy mértékben függ.)
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14028
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 17.

Ajánló

Vendégváráshoz nagyon jól elő lehet készíteni, és hidegen vagy melegen tálalni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Takarítás közben akadt a kezembe egy régi Magyar Konyha, és a kép láttán  működésbe jött a pavlovi refrex. Ez egy olyan recept, amit mindenki alakítgat a saját ízlésének megfelelően. A recept sütőtökös-csókot ajánl hozzá, ami nem más, mint sült sütőtök húsa+krumplipüré hercegnő módra megsütve. Nos, sütőtök híján, mi krumplipürét kanalaztunk hozzá.

Hozzávalók

A harcsához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...