r
Nosalty Logó

Brutál belga csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Brutál belga csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

piskóta

tetejére

Összesen 348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

piskóta

tetejére

Összesen 2772 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

piskóta

tetejére

Összesen 287 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    137.8 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    854 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2451.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    479 mg
  • Foszfor
    1108 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.4 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1093 micro
Összesen 2772 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

piskóta

tetejére

Elkészítés

piskóta

  1. Először elkészítjük a fekete piskótát. A lisztet, kakaót, cukrot, vaníliás cukrot, tojások sárgáját és a sót összekeverjük a vízzel.
  2. Majd a tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. Ezután beleforgatjuk óvatosan a kakaós masszába.
  3. Egy gyümölcstortaformát margarinnal kikenünk, és kakaóporral szórjuk be (liszt helyett) mindenhol. A sütőt előmelegítjük 140 fokra.
  4. A tésztát a formába öntjük, elegyengetjük, betesszük 40 percre sülni. Ha elkészült, kifordítjuk a formából.
  5. Közben gőz fölött megolvasztjuk a kétféle csokoládénkat, az olvadt csokiba belekeverjük a tejszínt és a whiskey-t. A banánt felkarikázzuk.
  6. A felkarikázott banánt a piskótán elosztjuk, majd ráöntjük az olvasztott csokiöntetet. Ha kihűlt, tetejét díszíthetjük kedvünkre, én mandulaforgáccsal szoktam megszórni.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 9810
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 15.

Ajánló

Készítettem már fekete ribizlivel is, csodás volt. Illetve a whiskey természetesen elhagyható a receptből.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A torta krémjét egy barátnőm, Mira születésnapja ihlette, aki nagyon szereti Írországot és Skóciát. Szerettem volna emiatt belecsempészni egy kis whiskeyt a receptbe, amihez nagyon jól passzol az étcsokoládé kesernyés íze. 2 évvel később a tortát saját születésnapomra újraalkottam, ekkor készült el hozzá a fekete piskóta, és a banán tette tökéletessé.

Hozzávalók

piskóta

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...