r
Nosalty Logó

Brownie erdei gyümölccsel vagy aszalt szilvával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nekemannyima
Brownie erdei gyümölccsel vagy aszalt szilvával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 825 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 4950 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 285 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 825 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    241.3 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    879 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2751.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1076 mg
  • Nátrium
    794 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    624.1 g
  • Cukor
    460 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    816 micro
Összesen 4950 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az aszalt szilvát felaprítjuk, rumba áztatjuk,
  2. A lisztet kimérjük, belekeverjük a sütőport, sót.
  3. A csokoládét összetörjük, a vajjal együtt forró vízfürdőbe tesszük egy edénybe és gőz felett felolvasztjuk.
  4. A 3 tojást a kétféle cukorral, narancshéjjal habosra keverjük.
  5. A lisztet 3 részletben hozzáadjuk
  6. A felolvadt vajas csokit félretesszük kicsit hűlni.
  7. A sütőt bekapcsoljuk, hogy 180 fokra felmelegedjen.
  8. Kb. 20x30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  9. A csokis vajat belekeverjük a lisztes-tojásos masszába.
  10. Ha aszalt szilvával csináljuk, azt is belekeverjük.
  11. A masszát a tepsibe öntjük, eloszlatjuk egyenletesen
  12. Ha erdei gyümölccsel készítjük, akkor a tepsibe öntött masszára szórjuk egyenletesen elosztva.
  13. Az előmelegített sütőben 180 fokon 18 percig sütjük.
  14. Majd a tepsiben hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13580
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 29.

Ajánló

A lépéseket azért írtam ilyen szájbarágósan, mert ha ez alapján haladunk, 30 perc alatt már kínálhatjuk is vendégegnek a finom meleg browniet a jéghideg vaníliafagylalttal. Mialatt sül, el is mosogatunk és a tálalást is előkészíthetjük. A sütési időt ne lépjük túl, mert akkor nem lesz a közepe puha, ragacsos.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
nekemannyima 18 recept

Nagyon vágytam egy igazi browniera, mivel csokifüggő vagyok. Vőjelölt fiammal, miután hazajött Amerikából, összehoztuk ezt a receptet. Ő ott kint az erdei gyümölcsöset szerette legjobban. Rengeteg receptet átnéztem, de a kakaóporos sok lisztes nagyon nem tetszett. Kb. harmadikra sikerült az elképzelés. :-). Ennél egyszerűbben és gyorsabban elkészíthető sütött finomsággal még nem találkoztam. Kivül kicst ropogós, vékony rétegű, belül puha ragacsos. Nyammm! :-)

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...