r
Nosalty Logó

Brownie 15.-narancsos krémsajttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Brownie 15.-narancsos krémsajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1622 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 6472 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 370 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    97.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    936.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.1 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 1622 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    95.9 g

Zsír

  • Összesen
    391 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    854 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3746.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    976 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    654 mg
  • Foszfor
    1505 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    692.3 g
  • Cukor
    443 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1650 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1618 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 6472 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 370 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet, a vajat és a kakaóport egy lábasban addig melegítjük, amíg a vaj felolvad. A lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a felaprított csokoládét és a darált diót egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajas részt, végül belekeverjük a tejfölt, a tojást és a reszelt narancshéj felét.
  2. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk egy kivajazott-kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg felemelkedik (kb. 15 perc), majdmérsékelve a hőmérsékletet, 25-30 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  4. Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A krém elkészítéséhez a krémsajtot a porcukorral és a maradék narancshéjjal először habverővel lassú fokozaton simára keverjük, majd magasabb fokozaton kenhető állagúra verjük.
  6. Ezt követően egyenletesen a kihűlt tészta tetejére kenjük, majd a süteményt tetszés szerinti méretűre szeleteljük.
  7. Szeletenként csokoládéforgáccsal és/vagy kakaóporral díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27*17
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11360
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 16.

Ajánló

Tipp: Ha sütés közben felpúposodna a teteje, még meleg állapotban nyomkodjuk vissza kés pengéjével, így egyenletes felületet kapunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már nagyon vágytam egy kis brownie-ra, de nem egy sima, "egyszerűre", hanem valami különlegesebbre!

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...