Brownie 15.-narancsos krémsajttal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
50g tej28 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
29 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
88g barna cukor333 kcal
-
0 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g dió164 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
A tetejére
-
63g mascarpone253 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
6 kcal
-
10 kcal
Összesen
1622
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
200g tej112 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
114 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
350g barna cukor1330 kcal
-
0 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g dió654 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
A tetejére
-
250g mascarpone1010 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
23 kcal
-
38 kcal
Összesen
6472
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
11.5g tej6 kcal
-
11.5g vaj82 kcal
-
2.9g cukrozatlan kakaópor7 kcal
-
14.3g finomliszt52 kcal
-
20.1g barna cukor76 kcal
-
0 kcal
-
2.9g étcsokoládé16 kcal
-
5.7g tejföl11 kcal
-
6.3g tojás8 kcal
-
5.7g dió38 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
A tetejére
-
14.3g mascarpone58 kcal
-
3.4g porcukor13 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.4g csokoládéforgács2 kcal
Összesen
370
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 24 g
Zsír
-
Összesen 97.7 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 936.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 244 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 376 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 173.1 g
-
Cukor 111 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 56.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 413 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 404 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
1622
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 95.9 g
Zsír
-
Összesen 391 g
-
Telített zsírsav 146 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 854 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3746.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 976 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 654 mg
-
Foszfor 1505 mg
-
Nátrium 423 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 692.3 g
-
Cukor 443 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 224.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1650 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 422 mg
-
Retinol - A vitamin: 1618 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 368 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 585 micro
Összesen
6472
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.7 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 12.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
370
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 dl tej
-
20 dkg vaj
-
5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
25 dkg finomliszt
-
35 dkg barna cukor
-
1 ek szódabikarbóna
-
5 dkg étcsokoládé
-
1 dl tejföl
-
2 db tojás
-
10 dkg dió
-
1 narancsból nyert narancshéj
A tetejére
-
25 dkg mascarpone
-
6 dkg porcukor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 ek csokoládéforgács
Elkészítés
A tésztához
- A tejet, a vajat és a kakaóport egy lábasban addig melegítjük, amíg a vaj felolvad. A lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a felaprított csokoládét és a darált diót egy tálban elkeverjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajas részt, végül belekeverjük a tejfölt, a tojást és a reszelt narancshéj felét.
- A tésztát egyenletesen eloszlatjuk egy kivajazott-kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben.
- 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg felemelkedik (kb. 15 perc), majdmérsékelve a hőmérsékletet, 25-30 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
- Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni.
- A krém elkészítéséhez a krémsajtot a porcukorral és a maradék narancshéjjal először habverővel lassú fokozaton simára keverjük, majd magasabb fokozaton kenhető állagúra verjük.
- Ezt követően egyenletesen a kihűlt tészta tetejére kenjük, majd a süteményt tetszés szerinti méretűre szeleteljük.
- Szeletenként csokoládéforgáccsal és/vagy kakaóporral díszítjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 27*17
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11360
- Feltöltés dátuma: 2011. július 16.
Ajánló
Tipp: Ha sütés közben felpúposodna a teteje, még meleg állapotban nyomkodjuk vissza kés pengéjével, így egyenletes felületet kapunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Már nagyon vágytam egy kis brownie-ra, de nem egy sima, "egyszerűre", hanem valami különlegesebbre!