Brokkolis tofu patisszon ágyon
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
445
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
886
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.1 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2001.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 824 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 382 mg
-
Nátrium 652 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 283.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 346 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2885 micro
Összesen
445
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.1 g
Zsír
-
Összesen 67.9 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 269 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4002.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 1647 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 210 mg
-
Foszfor 764 mg
-
Nátrium 1304 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 566.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 319 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 142 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 142 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 220 micro
-
Kolin: 215 mg
-
Retinol - A vitamin: 259 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 693 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5770 micro
Összesen
886
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 422.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 609 micro
Összesen
92
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tofut 4 szép szeletre vágjuk és teriaki szószba tesszük pár órára.
- A fagyos patisszont enyhén sós vízben megfőzzük (ez néhány perc), szűrőbe öntjük, jól kinyomkodjuk belőle a vizet és a fokhagymával együtt botmixerrel pürésítjük. Sózzuk, borsozzuk, borsikafűvel és szerecsendióval ízesítjük. Ez szendvicskrémnek is jó volna. Egy hőálló tál aljába néhány csepp olívaolajat öntünk, erre szépen elterítjük a pürét.
- A brokkolit is megfőzzük enyhén sós vízben, majd leszűrjük.
- A tofuszeleteket kis olívaolajon serpenyőben elősütjük, majd egy lapát segítségével a pürére tesszük. Erre kerül a brokkoli, négyfelé osztva, majd a tejfölben elkeverünk egy tojást, szerecsendióval, sóval ízesítjük, és ezzel borítjuk be a brokkolit.
- Sütőbe tesszük, 180 fokon 35 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20*30*6
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9019
- Feltöltés dátuma: 2011. január 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Muszáj volt helyet csinálnom a fagyasztóban és ekkor találtam egy zacskónyi felszeletelt, hámozott patisszont. Nem volt szívem kidobni, hát kísérletképpen előfőztem és pürét csináltam belőle. A tofut meg amúgy is el akartam készíteni. Így vált valóra ez az álom, csupa finom zöldség, így a karácsonyi nagy evések után kifejezetten jól esik.