r
Nosalty Logó

Brokkolis tészta Noémi konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Noémifőz
Brokkolis tészta Noémi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 463 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1850 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1546.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    879 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1083 micro
Összesen 463 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.5 g

Zsír

  • Összesen
    73.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6184.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    961 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1239 mg
  • Nátrium
    3515 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    509 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    516 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    281 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    314 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    823 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    417 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1151 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4331 micro
Összesen 1850 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kifőzzük a tésztát, berakjuk egy nagyobb edénybe (nálam általában keverőtál).
  2. Megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, bacont, a tésztához keverjük.
  3. A brokkolit megmossuk, megfőzzük sós vagy vegetás vízben, félretesszük kicsit hűlni. Lehet jó puhára főzni, nem baj, ha szétpereg.
  4. Összekeverjük a tejfölt a sóval, fűszerekkel, beleszórjuk a brokkolit a szószba, és villával szétnyomkodjuk, hogy aránylag homogén legyen.
  5. Aki ki bírja várni, tegye be egy jénaiba, szórja meg jó bőven sajttal, és kicsit süsse össze. Megéri. :)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5007
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Noémifőz 7 recept

Pontosan emlékszem, hogyan is született meg a fejemben a brokkolis tészta ötlete: az egyetemen ültem a laptoppal az ölemben, és irtó éhesen persze. November volt, hűvös, sáros, fakó, és mindenképpen valami szép színűt szerettem volna főzni, és a brokkolira esett a választásom. Korábban nem készítettem még semmilyen formában, de ezt a tésztát nagyon szeretjük. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...