r
Nosalty Logó

Brokkolis tészta csőben sütve Barbi84-től

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Barbi84
Brokkolis tészta csőben sütve Barbi84-től
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1299 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 5189 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    70.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3037 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    1578 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    562 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    372 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1092 micro
Összesen 1299 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    214.7 g

Zsír

  • Összesen
    282.7 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    784 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12147.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    367 mg
  • Kálcium
    2672 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    2346 mg
  • Nátrium
    6312 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    580.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2378 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    273 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    330 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1435 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2248 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1490 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4369 micro
Összesen 5189 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük főni a brokkolit sós vízben. Lehet egészben is, lehet nagyobb rózsákra szedve is. Nagyjából félig főzzük meg
  2. Amíg fő a brokkoli, addig kifőzzük hozzá a tésztát is.
  3. Kockára, vagy hosszú csíkokra vágott sonkát kevés olajon megpirítunk.
  4. Elkészítjük a sajtszószt. 20-25 dkg vajat felolvasztunk, hozzárakjuk a tasakos sajtszószt, majd felöntjük kb. 4dl tejjel. Mikor már látjuk, hogy szépen besűrűsödött, ráöntjük a leszűrt tésztára. Hozzáadjuk a pirított sonkát. Az összekevert tészta felét hőállótálba öntjük, rárakjuk az apró rózsáira szedett brokkolit, majd a maradék tésztával befedjük. Tetejét reszelt sajttal szórjuk, addig sütjük 200 fokon, amíg a sajt meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2356
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Barbi84 37 recept

Nagyon szeretjük a brokkolit és valami újat szerettem volna kipróbálni, így kitaláltam ezt a receptet. Remélem, másnak is ízleni fog :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...