r
Nosalty Logó

Brokkolis-szalonnás rizottó

Ancsocska
Brokkolis-szalonnás rizottó
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

497
Kalória
8.1g
Fehérje
36.1g
Szénhidrát
36.2g
Zsír
244.9g
Víz
40g
Koleszterin
4.2g
Élelmi rost
6.9g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 497 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1978 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    244.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1074 micro
Összesen 497 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    144.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1649.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    697 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    144.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    979.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    307 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    317 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1149 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4295 micro
Összesen 1978 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 130 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát felszeleteljük, a füstölt árut kis kockákra vagy csíkokra vágjuk, a brokkolit (szárával együtt) feldaraboljuk-kockázzuk. Egy nagyobb wok aljába olajat öntünk, rászórjuk egyben a hagymát, füstöltet, brokkolit és a rizst, majd kicsit áthevítjük.
  2. Megszórjuk sóval, borssal, ételízesítővel, majd felöntjük annyi vízzel, hogy pont ellepje. Pár percenként megkeverjük, lefedve öt percet pároljuk kis vagy közepes lángon.
  3. Ekkor belezúzzuk a fokhagymákat, majd addig pároljuk fedő alatt, amíg a rizs átpuhul. Ha a víz nagyon elfogyna róla, apránként pótoljuk, de vigyázzunk, ne maradjon a végén sok alatta.
  4. Ha a rizs puha, felöntjük a tejszínnel, és alaposan elkeverjük. Visszatesszük rá a fedőt, majd 2-3 perc alatt összeforraljuk fedő alatt. Tartsuk kis lángon, nehogy leégjen. Ha kész, vegyük le a tűzről, és tartsuk lefedve legalább 5 percig, de ha fél órát áll, még jobb.
  5. Tálra szedve, madársalátával díszítve kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

A család férfi tagjai valami nehéz magyaros ételt kívántak, amihez nekem nem volt kedvem, így inkább összedobtam magamnak egy nagyon gyors, egyszerű és ízletes zöldséges ételt.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...