r
Nosalty Logó

Brokkolis-sajtos tészta Papillontól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Häxa
Brokkolis-sajtos tészta Papillontól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 348 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2090 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1018 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    717 micro
Összesen 348 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.8 g

Zsír

  • Összesen
    156.5 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6108.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    1243 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    918 mg
  • Nátrium
    3749 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    663.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    819 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    298 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    318 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    712 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1216 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4304 micro
Összesen 2090 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük főni a tésztának a vizet egy jó csipet sóval. A lilahagymát és a tarját apró kockára vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A brokkolit rózsáira szedjük, és a tésztával együtt a lobogó vízbe dobjuk.
  2. Amikor a tészta al dente állapotba kerül, leszűrjük brokkolistól együtt. A főzővízből mentsünk meg vagy 3 dl-t, kell a mártásba. Az időközben megpirult hagymás tarját a brokkolis tésztához keverjük.
  3. A krémsajtot, tejfölt, fokhagymát, sót, borsot, bazsalikomot összekeverjük, a tészta főzővizét hozzáadjuk.
  4. Egy tűzálló tálat/tepsit kivajazunk, egy réteg tésztát beleterítünk, reszelünk rá sajtot. Ezt ismételjük, míg el nem fogy a hozzávalónk. Végül nyakon öntjük a mártással, és sütőbe tesszük, míg a teteje megpirul.
  5. Fogyasztás előtt hagyjuk kicsit szikkadni, úgy az igazi.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4496
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nos, ez se nem olcsó, se nem diétás. Viszont jóóóó, minden héten megenném. A brokkolit egyébként lehet karfiolra cserélni vagy vegyesen, tarja helyett pedig megteszi a bacon is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...