r
Nosalty Logó

Brokkolis nokedli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Brokkolis nokedli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 561 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2243 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    902.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1149 micro
Összesen 561 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3608.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1094 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1279 mg
  • Nátrium
    833 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    563.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    681 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    274 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    316 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    580 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1174 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4595 micro
Összesen 2243 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit előkészítjük, megmossuk, feldaraboljuk. Puhára pároljuk (lobogó víz felett vagy akár vajon is meg lehet párolni, de vízben is megfőzni).
  2. Párolás közben, - ha nem maradt valamilyen más étkezésről - akkor elkészítjük a nokedlit.
  3. A tojás liszttel és sóval összekeverjük, vizet hozzáadva ragacsos masszát készítünk.
  4. Bő forrásban lévő (olajos, sós) vízbe szaggatjuk. Ha megfőtt néhány perc alatt, akkor leöntjük a vizet róla.
  5. A puha brokkolit elkeverjük a főzőtejszínnel, megfűszerezzük. Ha jól átkeveredett, akkor a kész nokedlit is hozzákeverjük.
  6. Egy kivajazott, sütőbe tehető edénybe még beletesszük, és a sütőben összemelegítetjük az egészet.
  7. A tetejére lehet olvasztani, pirítani sajtot is.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9092
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 24.

Ajánló

Ha maradt sok nokedli és nem tudsz vele mit csinálni. Ha csak egy gyorsan elkészíthető meleg ételre vágysz. Vagy csak úgy bármikorra :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megmaradt sok nokedli a hétvégi ebédből, egyszer már készült tojásos nokedli, de még mindig maradt. Vettem hát egy brokkolit és tejszínt, aztán kísérleteztem (először túróval gondoltam, csak ahhoz nem voltam elég bátor). Sajtot elfelejtettem a boltban venni, így az lemaradt nálunk a tetejéről, de biztos, hogy még jobban feldobja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...