r
Nosalty Logó

Brokkolikrémleves diós gombóccal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Brokkolikrémleves diós gombóccal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

leves

diós gombóc

258
Kalória
8.2g
Fehérje
23.1g
Szénhidrátok
14.6g
Zsír
152.3g
Víz
53.8g
Koleszterin
4.3g
Rost
3.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

leves

diós gombóc

Összesen 258 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

leves

diós gombóc

Összesen 1032 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

leves

diós gombóc

Összesen 54 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1051.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    704 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    152.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1347 micro
Összesen 258 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4207.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    730 mg
  • Nátrium
    2814 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    609 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    323 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    343 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1571 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5387 micro
Összesen 1032 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 54 kcal

Elkészítés

leves

  1. A brokkolit alapos mosás után rózsáira szedjük. A vastag szárrészeket vékony karikákra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, és egy tálba félretesszük a brokkoli szárakkal együtt. A pórét felkarikázzuk.
  2. Az olajon üvegesre pároljuk a pórét, majd hozzátesszük a burgonyát és a felkarikázott brokkoli szárakat. Így kevergetjük egy rövid ideig.
  3. Ezután felöntjük a zöldséglével. Amikor félpuhára főtt, beletesszük a brokkoli rózsákat, és így főzzük, amíg teljesen meg nem puhul.
  4. Ha kész, botmixerrel összetörjük, és beleöntjük a tejszínt.
  5. Összeforraljuk.

diós gombóc

  1. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és egy csipet sóval ízesített vízben megfőzzük. Ha megpuhult leszűrjük, és hűlni hagyjuk.
  2. A diót durvára vágjuk, majd egy lábaskában megpirítjuk.
  3. A burgonyát összetörjük, beletesszük a lisztet, a tojást, a szerecsendiót és a pörkölt diót. Összedolgozzuk, és legalább fél óráig pihentetjük.
  4. Alig forrásnak indult, gyöngyöző vízbe teáskanállal -gombócokat formálva- beleszaggatjuk a masszát. Ha a gombócok feljöttek a víz tetejére, egy kicsit még forraljuk, majd szűrőkanállal egy tálra szedjük.
  5. A gombócokat a forró levesbe tesszük, és így tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

A brokkoli nagyon kedvelt zöldségféle a konyhámban. Gyakran készítek belőle levest is. Egy ideje már nem vajon pirított zsemlekockával tálalom, hanem ezzel a kissé különleges ízhatású diós gombóccal.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almaleves

Ha szeretitek a gyümölcsből készült leveseket, akkor az őszi-téli időszak beköszöntével ez a tejszínes almaleves remek választás lehet, ha bő fél óra alatt készítenétek valami ...

Rosanics Petra

Vaníliás duplaalma-leves

Őszintén? Herótom volt a sok tejföllel és liszttel habart, hóka, szétfőzött gyümölcsdarabokat úsztató almalevestől, ezért létrehoztam egy olyan receptet, ami remélhetőleg nemcsak a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sütőben sült rántott hús

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!