r
Nosalty Logó

Brokkolikrémleves Batan konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Batan
Brokkolikrémleves Batan konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 332 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 1324 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 38 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1010 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1407 micro
Összesen 332 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4039.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    1455 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    1932 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1930.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    327 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    387 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    1331 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5627 micro
Összesen 1324 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 38 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Elkészítés

A leveshez

  1. A brokkolit rózsáira szedjük és ételízesítős vízben (amelybe tettünk egy csipet szódabikarbónát is) megfőzzük. Nagyjából leszűrjük, pürésítjük. A lábasba visszaöntve felöntjük a tejjel, tejföllel sűrítjük, ételízesítővel ízesítjük.
  2. A levesbetéthez a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét nagyjából felverjük (nem szükséges teljesen keményre verni, maradjon kicsit folyós).
  3. A tojássárgáját kikeverjük 2 ek olívaolajjal, a liszttel. Sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük az apróra vágott sonkát, majd beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
  4. Serpenyőben felmelegítünk 1 ek olívaolajat. Ebbe beleöntjük a tojásos masszát. A serpenyőt lefedjük, s megvárjuk, amíg a levesbetét alulról aranybarnára sül (nem szabad keverni!). Ekkor tányérra csúsztatjuk, a serpenyőt rátéve hirtelen megfordítjuk. Ezt az oldalát is aranybarnára sütjük. Ha kész, falatnyi kockákra vágjuk, ezzel kínáljuk a levest.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14666
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 26.

Ajánló

A brokkolit pürésítés után fagyasztani szoktam, így az év bármely időszakában ehető, s így is nagyon gyorsan elkészül. (Költséget azért sem írtam, mert a brokkoli mostanság egész évben kapható, persze télen-tavasszal aranyáron. De a szezon az előbbi javaslattal meghosszabbítható.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egészséges, hiszen van benne zöldség, tojás, tej, némi hús (készítmény). A gyerekek is szeretik a levesbetét miatt.

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...