r
Nosalty Logó

Brokkolifasírt

NS
Brokkolifasírt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A brokkolifasírthoz

A sütéshez

1076
Kalória
13.4g
Fehérje
52.1g
Szénhidrát
91.8g
Zsír
123.3g
Víz
90g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A brokkolifasírthoz

A sütéshez

Összesen 1076 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A brokkolifasírthoz

A sütéshez

Összesen 2149 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A brokkolifasírthoz

A sütéshez

Összesen 341 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    91.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1009.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    123.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 1076 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    183.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2019 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    1118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    246.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1563 micro
Összesen 2149 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 341 kcal

Elkészítés

A brokkolifasírthoz

  1. A brokkolirózsákat sós vízben megfőzzük. (Én fagyaszottat használtam, de a friss még jobb.)
  2. Leszűrjük, villával pépesítjük, hagyjuk hűlni.
  3. A zsemlét kevés langyos vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk és egy tálba tesszük.
  4. Hozzáütjük a tojást, beletesszük a kihűlt brokkolipépet, a sót és borsot, a fokhagymát is belereszeljük. Jól kidolgozzuk a masszát kézzel. Ha lágy, akkor zsemlemorzsával sűríthetjük.
  5. A lényeg, hogy olyan állaga legyen, amiből golyókat formázhatunk. A kész fasírtgolyókat meghempergetjük zsemlemorzsában és olajban kisütjük. Nagyon hamar elkészül, elég, ha picit pirosodik.
  6. Feltétnek is kiváló, de köretnek adhatunk mellé rizst vagy krumplipürét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 5 p

Az egyik kolléganőm hozott ilyen fasírtot a közeli főzelékbárból a lencsefőzelék mellé. Felkaptam a fejem, hogy micsoda ötlet, megkóstoltam, és nagyon ízlett. Elhatároztam, hogy elkészítem. Bár abban, amit ő evett, volt karfiol is, ez is nagyon finom lett. Nemsoká itt a karfiolszezon, abból is el fogom készíteni.

További receptek

Magvas kréker

Egy ilyen magkréker magában is mennyei ropogtatnivaló, de ha készítünk mellé például egy kencét, akkor abba is tudjuk mártogatni. Nyugodtan lehet változtatni azon, hogy milyen magokat ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...