r
Nosalty Logó

Brassói aprópecsenye Pötyi módra

pötyi64
Brassói aprópecsenye Pötyi módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

739
Kalória
57.9g
Fehérje
54.6g
Szénhidrát
31.2g
Zsír
434.4g
Víz
161.1g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
4.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 739 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2953 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1220.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    434.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 739 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    231.5 g

Zsír

  • Összesen
    124.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4880.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    2868 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    218.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1737.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    299 mg
  • D vitamin:
    195 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    853 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 2953 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. A húst apró kockákra vágjuk, majd a zsírban odatesszük sülni.
  2. Fehéredésig sütjük, majd rászórjuk az ételízesítőt, a pirospaprikát, a borsot és 3-4 gerezd fokhagymát reszelünk rá, utána felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és hagyjuk párolódni. Ha nagyon elpárolgott a víz, még egy kevéssel pótoljuk.
  3. Mikor a hús már majdnem puha, ráöntjük a tejet és ezzel sütjük tovább. Vigyázat, a lábast nem szabad teljesen lefedni, mert a tejes szaft kiszaladhat.
  4. Amikor a szaftja kicsit besűrűsödött, belereszeljük a megmaradt fokhagymát, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát és a TV paprikát. Körülbelül még 2-3 percig sütjük. Végül összekeverjük a közben kisütött krumplival.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 55 p

Kicsit szaftosabban szeretjük a brassóit és mivel a sülthúsokhoz is szoktam használni tejet, így kipróbáltam ezt a variációt. Lényegében már évek óta tejjel készítem. Amit ellenben változtattam rajta, az a nyers paprika és a hagyma hozzáadása volt. A paprika ötlete onnan jött, hogy 2009-ben Orosházán jártunk és ott kaptunk ilyen "TV paprikás" változatú brassóit.  A hagyma pedig a lányom kérésére került bele, ami nem rontotta el!

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Meggyes aprógombóc

Nyáron megannyi gyümölcsös gombócot készítünk, bár e téren a tudomány általában megáll a baracknál és a szilvánál. Pedig egy sor másik szezonális finomság is akad, amit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...