r
Nosalty Logó

Brassói aprópecsenye Pötyi módra

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
pötyi64
Brassói aprópecsenye Pötyi módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 739 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2953 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1220.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 739 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    231.5 g

Zsír

  • Összesen
    124.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4880.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    2868 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1737.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    299 mg
  • D vitamin:
    195 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    853 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 2953 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst apró kockákra vágjuk, majd a zsírban odatesszük sülni.
  2. Fehéredésig sütjük, majd rászórjuk az ételízesítőt, a pirospaprikát, a borsot és 3-4 gerezd fokhagymát reszelünk rá, utána felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és hagyjuk párolódni. Ha nagyon elpárolgott a víz, még egy kevéssel pótoljuk.
  3. Mikor a hús már majdnem puha, ráöntjük a tejet és ezzel sütjük tovább. Vigyázat, a lábast nem szabad teljesen lefedni, mert a tejes szaft kiszaladhat.
  4. Amikor a szaftja kicsit besűrűsödött, belereszeljük a megmaradt fokhagymát, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát és a TV paprikát. Körülbelül még 2-3 percig sütjük. Végül összekeverjük a közben kisütött krumplival.
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 19126
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pötyi64 57 recept

Kicsit szaftosabban szeretjük a brassóit és mivel a sülthúsokhoz is szoktam használni tejet, így kipróbáltam ezt a variációt. Lényegében már évek óta tejjel készítem. Amit ellenben változtattam rajta, az a nyers paprika és a hagyma hozzáadása volt. A paprika ötlete onnan jött, hogy 2009-ben Orosházán jártunk és ott kaptunk ilyen "TV paprikás" változatú brassóit.  A hagyma pedig a lányom kérésére került bele, ami nem rontotta el!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...