r
Nosalty Logó

Brassói aprópecsenye Kornéltól

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kornél
Brassói aprópecsenye Kornéltól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Burgonyakocka sütése

Brassói aprópecsenye készítése

Összesen 660 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Burgonyakocka sütése

Brassói aprópecsenye készítése

Összesen 1978 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Burgonyakocka sütése

Brassói aprópecsenye készítése

Összesen 128 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    770 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 660 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.5 g

Zsír

  • Összesen
    132.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2309.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1504 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    741.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 1978 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Burgonyakocka sütése

Brassói aprópecsenye készítése

Elkészítés

Burgonyakocka sütése

  1. A burgonyákat hámozzuk meg, majd vágjuk fel tetszés szerint 1x1, vagy 2x2 cm-es kockákra. Lehetőleg ügyeljünk, hogy egyforma méreteket vágjunk.
  2. Tegyünk fel a tűzre egy edényt, és hevítsük fel benne az étolajat. A burgonyakockákat süssük szép pirosra, és tegyük konyhai papírtörlőre felhasználásig.

Brassói aprópecsenye készítése

  1. A szűzpecsenyéről távolítsuk el a vékony hártyaréteget, majd kockázzuk fel akkora méretűre, mint a burgonyákat. Sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben kevés zsíron gyakori forgatás mellett süssük a húsok minden oldalát pirosra. A fokhagymagerezdeket zúzzuk össze késlapjával vagy fokhagymapréssel.
  2. Mielőtt a hús elkészül, csökkentsük a hőt, adjunk hozzá zúzott fokhagymát, és jól forgassuk össze. Szórjuk meg fűszerpaprikával, majd adjuk hozzá a kockázott burgonyát, és jól összeforgatva forrósítsuk fel az ételt.
  3. Tálaljuk azonnal.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 222
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 84646
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 05.

Ajánló

A burgonya esetében az eredeti receptúra szerint felkockázva meg kellene főzni azokat, majd úgy kisütni bő zsiradékban, ezt a lépést én leegyszerűsítettem. Fűszerpaprika sem szerepel eredetileg a receptúrában, viszont szép színt ad az ételnek, ezért én használom.  Házi savanyúsággal, paradicsom vagy paprika salátával kínáljuk az elkészült ételt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brassói aprópecsenye Kornéltól
Kornél 167 recept

Brassói aprópecsenyével mindenki találkozott már, valószínűleg különböző-féleképpen elkészített verziókban. Vendéglőkben divat volt egy időben (talán még ma is helyenként), hogy maradék sült vagy pörkölt húsok felhasználásával készítették, netán szárnyasok húsából, de az autentikus brassói minden esetben frissen sült és kizárólag sertés szűzpecsenyéből készül. Rendkívül egyszerű, kitűnő frissensült egytálétel.

Hozzávalók

Burgonyakocka sütése

Brassói aprópecsenye készítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...