Brassói aprópecsenye - extra
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
AxXx
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
188g sertéslapocka443 kcal
-
13g füstölt szalonna82 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
13g paradicsom2 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
-
2g kacsazsír0 kcal
Összesen
974
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
1500g sertéslapocka3540 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
2000g burgonya1155 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
2g majoranna4 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
-
15g kacsazsír0 kcal
Összesen
7789
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
33.6g sertéslapocka79 kcal
-
2.2g füstölt szalonna15 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
4.5g paprika1 kcal
-
2.2g paradicsom0 kcal
-
44.8g burgonya26 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
5.7g napraforgó olaj50 kcal
-
0.3g kacsazsír0 kcal
Összesen
174
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.7 g
Zsír
-
Összesen 74.6 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 834 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 480 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 331.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 322 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
974
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 301.4 g
Zsír
-
Összesen 596.7 g
-
Telített zsírsav 153 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 271 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 131 g
-
Koleszterin 1155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6672.1 g
-
Cink 47 mg
-
Szelén 394 mg
-
Kálcium 561 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 681 mg
-
Foszfor 3837 mg
-
Nátrium 1115 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 304.8 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 2651.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 109 mg
-
C vitamin: 477 mg
-
D vitamin: 1050 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 80 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 384 micro
-
Kolin: 1127 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 135 micro
-
β-karotin 881 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 859 micro
Összesen
7789
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 58 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
174
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg sertéslapocka
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
8 gerezd fokhagyma
-
2 db paprika
-
1 db paradicsom
-
2 kg burgonya
-
só ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
0.5 ek majoranna
-
3 dl napraforgó olaj
-
1 ek kacsazsír
Elkészítés
- A húst feldaraboljuk 1,5 cm-es kis kockákra.
- Megtisztítjuk, és feldaraboljuk a fokhagymát.
- A húsra 2 kanál olajat öntünk, megszórunk egy kevés őrölt borssal, 2-3 gerezd aprított fokhagymával. Jól összekeverjük az egészet, és letakarva, állni hagyjuk a húst.
- Gyufaszál vékonyra szeleteljük a húsos szalonnát, majd bő zsiradékra tesszük, kisütjük. (Javaslom kacsa- vagy sertészsíron.)
- Közben megpucolunk 2 fej vöröshagymát, felkarikázzuk. Felkockázzuk a paprikákat. Rádobjuk a hagymát a szalonnára, kicsit sütjük. Majd rátesszük a paprikakockákat is. Az egészet 10 perc alatt, nagy lángon, folyamatosan keverve, összesütjük. Ha megsült, de a paprika még roppanós, kiszedjük a zsiradékból egy tányérra az egészet.
- A fennmaradó zsiradékot felforrósítjuk, beledobjuk a felkockázott, pácolt húst. Nagy lángon, többször megkeverve fehéredésig sütjük, ekkor egy kevés pirospaprikát és egy fél evőkanál majorannát teszünk rá, majd letakarjuk egy fedővel és a saját levében pároljuk.
- 20 perc elteltével rátesszük a felkockázott paradicsomot. Ha elfőtte a levét, kevés vízzel pótoljuk. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.
- Megtisztítjuk, feldaraboljuk (2x2 cm-es kockákra) a burgonyát. Egy jénai tálba téve, letakarva, 4-5 percig a mikróba tesszük, előfőzzük. (folyadék nem kell hozzá)
- Olajat vagy olaj - zsír keveréket hevítünk, a burgonyát kisütjük, majd egy papírtörlővel bélelt tálba szedjük.
- Ha a hús megpuhult, ráöntjük a hagymás, paprikás, szalonnás ragut. Dobunk még az ételbe 2 gerezd, apróra vágott fokhagymát, kevés őrölt borsot. Az egészet jól összeforraljuk, rátesszük a kisütött burgonyát, összeforgatjuk.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 368
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 33
- Össznézettség: 154701
- Feltöltés dátuma: 2011. december 20.
Ajánló
Csopaki Olaszrizling.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
AxXx
6 recept
A jó öreg Brassói ... kicsit másként. A receptet Benke Laci bácsitól gyűjtöttem be, amiért külön köszönet illeti őt. Természetesen ettem, és főztem is más, egyszerűbb Brassóit is. Azonban nálunk ez a verzió viszi a pálmát. Egyszer mindenképp érdemes kipróbálni. Ez a mennyiség 7-8 adag lesz, ilyenkor én wokban készítem el, ez az edény elég nagy ahhoz, hogy kényelmesen elférjen benne az étel. Tálalni friss kenyérrel, kovászolt uborkával, ecetes almapaprikával... ki mit szeret hozzá. Jó étvágyat kívánok!