r
Nosalty Logó

Brassói aprópecsenye Cindyke konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Cindyke
Brassói aprópecsenye Cindyke konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pecsenyéhez

A körethez

Összesen 732 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pecsenyéhez

A körethez

Összesen 2930 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pecsenyéhez

A körethez

Összesen 62 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1976.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    959 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    940.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 732 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255.7 g

Zsír

  • Összesen
    122 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    912 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7906.6 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    523 mg
  • Foszfor
    3070 mg
  • Nátrium
    3835 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    3763.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    111 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    1108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 2930 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    99 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

A pecsenyéhez

A körethez

Elkészítés

A pecsenyéhez

  1. A húst megmossuk, és jól megtisztítjuk (ezt azért mondom, mert én általában borjúból szoktam, és az eléggémacerás, mert nagyon hártyás, de az eredmény mennyei :) ), majd felkockázzuk, a szalonnát szintén. A vöröshagymát apróra felaprítjuk, a fokhagymát pedig csak megtisztítjuk. A burgonyával ráérünk a hús párolása alatt foglalkozni. De természetesen aki szeretné, már most előkészítheti.
  2. Egy kevés kacsazsírt hevítünk, amin szép barnára pirítjuk a szalonnát. Ha megpirult, rádobjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott húst, amit fehéredésig pirítunk, majd fűszerezünk, és még belenyomunk 3 fokhagymát.
  3. Jól megkeverjük, és felöntjük fehérborral. Ha a levét elfőtte, újra felöntjük, és ezt addig addig folytatjuk, amíg a hús meg nem puhul. A paradicsompürét pedig csak a végén tesszük hozzá, amivel 1 percig még összefőzzük.
  4. A felkockázott burgonyát sós vízben félig megfőzzük, mondhatni előfőzzük a sütéshez. Majd leszűrjük, olívaolajban megforgatjuk, sütőpapíros tepsibe helyezzük, és előmelegített 180 fokos sütőben jó ropogósra sütjük.
  5. Az aranybarna ropogós krumplikockákat pedig a szaftos húshoz öntjük, jól összekeverjük, és tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 35117
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brassói aprópecsenye Cindyke konyhájából
Cindyke 5 recept

Anyukámnál lapult egy régi mesterszakácskönyv, amiből rengeteg receptet alkalmazott és mindegyik zseniális volt. Na onnan született ez a brassói is. Amit mindig így készítek, és a jövőben is fogok. :) Nagyon finom. :))

Hozzávalók

A pecsenyéhez

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...