Brassói aprópecsenye Cindyke konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Cindyke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
A pecsenyéhez
-
250g borjúhús293 kcal
-
50g császárszalonna197 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
3 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g kacsazsír0 kcal
A körethez
Összesen
732
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
A pecsenyéhez
-
1000g borjúhús1170 kcal
-
200g császárszalonna786 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
13 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g kacsazsír0 kcal
A körethez
Összesen
2930
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
A pecsenyéhez
-
21.6g borjúhús25 kcal
-
4.3g császárszalonna17 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.3g sűrített paradicsom0 kcal
-
4.3g fehérbor4 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g kacsazsír0 kcal
A körethez
Összesen
62
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.9 g
Zsír
-
Összesen 30.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1976.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 768 mg
-
Nátrium 959 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 940.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 277 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1151 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
732
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 255.7 g
Zsír
-
Összesen 122 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 912 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7906.6 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 292 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 523 mg
-
Foszfor 3070 mg
-
Nátrium 3835 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 3763.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 166 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 111 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 1108 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 154 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4602 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
2930
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 81.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 99 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
62
kcal
Hozzávalók
A pecsenyéhez
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 ek sűrített paradicsom
-
fekete bors ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 ek kacsazsír
A körethez
Elkészítés
A pecsenyéhez
- A húst megmossuk, és jól megtisztítjuk (ezt azért mondom, mert én általában borjúból szoktam, és az eléggémacerás, mert nagyon hártyás, de az eredmény mennyei :) ), majd felkockázzuk, a szalonnát szintén. A vöröshagymát apróra felaprítjuk, a fokhagymát pedig csak megtisztítjuk. A burgonyával ráérünk a hús párolása alatt foglalkozni. De természetesen aki szeretné, már most előkészítheti.
- Egy kevés kacsazsírt hevítünk, amin szép barnára pirítjuk a szalonnát. Ha megpirult, rádobjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott húst, amit fehéredésig pirítunk, majd fűszerezünk, és még belenyomunk 3 fokhagymát.
- Jól megkeverjük, és felöntjük fehérborral. Ha a levét elfőtte, újra felöntjük, és ezt addig addig folytatjuk, amíg a hús meg nem puhul. A paradicsompürét pedig csak a végén tesszük hozzá, amivel 1 percig még összefőzzük.
- A felkockázott burgonyát sós vízben félig megfőzzük, mondhatni előfőzzük a sütéshez. Majd leszűrjük, olívaolajban megforgatjuk, sütőpapíros tepsibe helyezzük, és előmelegített 180 fokos sütőben jó ropogósra sütjük.
- Az aranybarna ropogós krumplikockákat pedig a szaftos húshoz öntjük, jól összekeverjük, és tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 35117
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Cindyke
5 recept
Anyukámnál lapult egy régi mesterszakácskönyv, amiből rengeteg receptet alkalmazott és mindegyik zseniális volt. Na onnan született ez a brassói is. Amit mindig így készítek, és a jövőben is fogok. :) Nagyon finom. :))