Brassói aprópecsenye 9. - pulykamellel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
J.K.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g pulykamell196 kcal
-
150g burgonya87 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
427
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g pulykamell785 kcal
-
600g burgonya347 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
1707
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
27.5g pulykamell43 kcal
-
32.9g burgonya19 kcal
-
11g zöldborsó9 kcal
-
11g paradicsom2 kcal
-
5.5g tv-paprika1 kcal
-
9.9g vöröshagyma4 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
95
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 33.6 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 654.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 382 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 320.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 65 micro
-
β-karotin 493 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 1382 micro
Összesen
427
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 134.3 g
Zsír
-
Összesen 69 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 325 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2616.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 250 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 338 mg
-
Foszfor 1527 mg
-
Nátrium 352 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1281.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 277 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 302 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 261 micro
-
β-karotin 1973 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 5528 micro
Összesen
1707
kcal
- 8% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 143.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 283 micro
-
Lut-zea 304 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg pulykamell
-
60 dkg burgonya
-
20 dkg zöldborsó
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
4 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
- A hagymát egy kevés olajon megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a felaprított paprikát és fokhagymát, azokat is megpároljuk.
- A húst kis kockákra vágjuk, rászórjuk az alapra.
- A zöldfűszerek kivételével fűszerezzük a húst: só, bors, őrölt paprika, majoranna...
- Hozzáadjuk az aszalt paradicsomot vagy paradicsomot. Ha rendes paradicsom, akkor előtte leforrázzuk, lehúzzuk a héját, és kivágjuk a zöld részt a tetején.
- Ha a hús már fehér, jöhet a (mirelit) zöldborsó is. Amennyiben nincs elég lé alatta, félig felöntjük vízzel, és fedő alatt pároljuk.
- Megpucoljuk a krumplit, megmossuk, és kockákra vágjuk. Olajban kisütjük, sózzuk, és jól lecsepegtetjük.
- Kb. 5 perccel a készre főzés előtt hozzáadjuk a húshoz a zöldfűszereket is, pl. a petrezselymet.
- A húsról levesszük a fedőt, és addig főzzük, amíg elpárolog alóla a víz.
- Ha kész a hús, hozzáadjuk a krumplit, és óvatosan összekeverjük.
- Receptkönyvben: 311
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 47
- Össznézettség: 106747
- Feltöltés dátuma: 2011. március 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
J.K.
12 recept
Jobban szeretem a pulykahúst, mint a disznóhúst, a brassóit és a zöldségeket viszont imádom. Ez a fajta sokkal hamarabb elkészül, mint az eredeti.