r
Nosalty Logó

Brassói aprópecsenye 9. - pulykamellel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
J.K.
Brassói aprópecsenye 9. - pulykamellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1707 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    493 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1382 micro
Összesen 427 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    134.3 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2616.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    1527 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1281.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    261 micro
  • β-karotin
    1973 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    5528 micro
Összesen 1707 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    283 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát egy kevés olajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a felaprított paprikát és fokhagymát, azokat is megpároljuk.
  3. A húst kis kockákra vágjuk, rászórjuk az alapra.
  4. A zöldfűszerek kivételével fűszerezzük a húst: só, bors, őrölt paprika, majoranna...
  5. Hozzáadjuk az aszalt paradicsomot vagy paradicsomot. Ha rendes paradicsom, akkor előtte leforrázzuk, lehúzzuk a héját, és kivágjuk a zöld részt a tetején.
  6. Ha a hús már fehér, jöhet a (mirelit) zöldborsó is. Amennyiben nincs elég lé alatta, félig felöntjük vízzel, és fedő alatt pároljuk.
  7. Megpucoljuk a krumplit, megmossuk, és kockákra vágjuk. Olajban kisütjük, sózzuk, és jól lecsepegtetjük.
  8. Kb. 5 perccel a készre főzés előtt hozzáadjuk a húshoz a zöldfűszereket is, pl. a petrezselymet.
  9. A húsról levesszük a fedőt, és addig főzzük, amíg elpárolog alóla a víz.
  10. Ha kész a hús, hozzáadjuk a krumplit, és óvatosan összekeverjük.
  • Receptkönyvben: 311
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 106556
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jobban szeretem a pulykahúst, mint a disznóhúst, a brassóit és a zöldségeket viszont imádom. Ez a fajta sokkal hamarabb elkészül, mint az eredeti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...