r
Nosalty Logó

Boszorkány ujjak Júliától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Boszorkány ujjak Júliától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4989 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 416 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    217.4 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    674 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2202 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    978 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    715.6 g
  • Cukor
    377 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1621 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1592 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 4989 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 412 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy elektromos keverővel összekeverjük a vajat a porcukorral, a tojással és az aromákkal.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és egy csipet sóval.
  3. A száraz hozzávalókat hozzáadjuk a nedvesekhez, a zöld ételfestékkel együtt. Jól elkeverjük.
  4. A tésztát a tálban hagyjuk és 20 percre hűtőbe tesszük.
  5. Hűtőből kivéve, lisztes felületre borítva épp addig gyúrjuk, hogy a tészta összeálljon.
  6. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  7. A tésztákból először kis golyókat formázunk, majd 10-12 cm hosszú ujjacskákká nyújtjuk őket. Egy mandulát finoman mindegyik végébe nyomkodunk és egy fogpiszkálóval az ujj redőcskéit beirdaljuk.
  8. A sütőpapírra tesszük a sütiket és 6-10 percig sütjük mérettől függően. Hagyjuk kihűlni.
  9. A fehér csokoládét felolvasztjuk, majd belekeverjük a piros ételfestéket. A csokit, a sütik benyomott oldalára kenjük és ráragasztunk egy mandulát. A süti másik oldalát összekenjük egy kevés olvasztott csokival.
  10. Tálaláskor a csokis végét még megkenjük egy kevés eperlekvárral és kész is a hátborzongató sütemény.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 314
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Halloween-i gyors édesség. 30-40 db sütemény lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...