r
Nosalty Logó

Boszorkány ujjak

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Boszorkány ujjak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 805 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 4827 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 510 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 805 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    362.8 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    116 g
  • Koleszterin
    1044 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3309.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    651 mg
  • Foszfor
    1743 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.7 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1600 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    664 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1568 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    745 micro
Összesen 4827 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 510 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hideg vajat a liszttel, a cukorral összedarált dióval, és a tojással gyorsan eldolgozzuk, rövid időre hűtőbe rakjuk.
  2. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és ujjformára hengergetjük, majd kb. 8-10 centisre vágjuk. Formázgassuk meg, "díszítsük" egy-két bevágással, göcsört kialakításával!:-)
  3. A mandulabelet dobjuk forró vízbe (amit már lehúztunk a tűzhelyről) és hagyjuk benne 5 pecig. Húzzuk le a barna héjat, majd áztassuk 3-4 percig az ételfestékben.
  4. Az "ujjacskákat" kenjük át tojássárgával, nyomjuk bele a megfestett mandulákat "körmöknek". Ha nem használunk ételfestéket, akkor olvasztott csokival is "kifesthetjük" a körmöket!:)
  5. Világosra sütjük 200 fokon (előmelegítve).
  6. Sok sikert!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 11 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 597
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 160508
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 26.

Ajánló

Halloween

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Remek szórakozás ... a siker garantált! Szerintem dermesztő!!! :D:D:D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...