r
Nosalty Logó

Bostoni krémtorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS26 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Bostoni krémtorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A krémhez

A tetejére

584
Kalória
9.5g
Fehérje
68.5g
Szénhidrátok
30.4g
Zsír
47.8g
Víz
179.2g
Koleszterin
1.5g
Rost
38g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 584 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 6994 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 311 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 584 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.7 g

Zsír

  • Összesen
    364.6 g
  • Telített zsírsav
    214 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6029.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    1567 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    2406 mg
  • Nátrium
    1453 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    821.8 g
  • Cukor
    456 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    573.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3093 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    358 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    1145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3044 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    596 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1814 micro
Összesen 6994 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 311 kcal

Elkészítés

A piskótalaphoz

  1. Piskótalap:
  2. Lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük, egy tálba szitáljuk. Nem ebben tálban készül a tészta.
  3. Egy nagyobb keverőtálban a puha vajat habosra keverjük a kristálycukorral, hozzáadjuk a vanília aromát, és szép lassan adagoljuk a felvert tojást. Hozzáadjuk a lisztet és a tejet, majd az egészet jól kikeverjük.
  4. Kettéosztjuk a tésztát, és két külön formában megsütjük.
  5. Fehér krém a közepébe:
  6. A tejszínt a cukorral, sóval egy nyeles lábosban forróra melegítjük, és félre tesszük.
  7. Felverjük enyhén az egész tojásokat a tejjel és a liszttel.
  8. Hozzáadjuk a tejszínhez, és alacsony lángon folyamatosan addig keverjük, amíg besűrűsödik.
  9. Végén hozzáadjuk a rumaromát, és hűlni hagyjuk (kevergetve, hogy ne bőrösödjön).
  10. Csokimáz a tetejére:
  11. A csokit, vajat, tejszínt egy nyeles lábasban felmelegítjük, kevergetve simára főzzük. Belekeverjük a porcukrot és a vanília aromát.
  12. Amíg a piskoták sülnek, megcsináljuk a krémet, a végén pedig a csokimázt.
  13. Összeállítás:
  14. Mindkét piskótát vágjuk ketté, négy szintesen sokkal finomabb, mint a Ramsey szerinti két szint.
  15. Megtöltjuk a lapok között krémmel, a tetejére pedig rátesszük a csokimázat, lecsöpögtetve, illetve elkenve az oldalán is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24

Az ötletet egy sütni nagyon-nagyon jól tudó kedves ismerősöm adta, aki azért nem süti meg soha a Bostoni krémtortát, mert számára "túl egyszerű", nem jelent nagy kihívást, viszont tudja, hogy hihetetlenül finom. Gordon Ramsay Világkonyha c. könyvéből néztem ki, de átalakítottam egy kicsit a receptet az első elkészítes után. Amerikai módra a receptben rengeteg cukor volt, az túlzás. A krém kontra tészta arányt is átírtam, mert ha követjük a könyvben megadott arányokat, egy fulladozós tortát kapunk, minimális krémmel. A recept egy 24-26 cm-es kör alakú tortára szól

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!