r
Nosalty Logó

Borzas szilvás lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Borzas szilvás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Linzer tésztához

Kelt tésztához

Töltelékhez

Összesen 320 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Linzer tésztához

Kelt tésztához

Töltelékhez

Összesen 3824 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Linzer tésztához

Kelt tésztához

Töltelékhez

Összesen 196 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 320 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    136.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1674.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    591.7 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    949.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1466 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2701 micro
  • β-crypt
    333 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1011 micro
Összesen 3824 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Linzer tésztához

Kelt tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Linzer tésztához

  1. A linzertésztához minden hozzávalót gyorsan összegyúrunk, majd zacskóba tesszük a tésztadarabot, és betesszük a fagyasztóba, könnyebb lesz reszelni.
  2. A kelt tésztához az élesztőt felfuttatjuk, majd a többi alapanyaggal jól kidolgozott tésztát készítünk.
  3. Meleg helyen kelesztjük kb. 40 percig. Majd kinyújtjuk, és beletesszük a tepsibe.
  4. A felezett szilvát úgy helyezzük a tésztára, hogy a héja legyen alul. Majd a cukrot összekeverjük a fahéjjal, és megszórjuk vele a szilvát.
  5. A linzertésztát elővesszük, és a tetejére reszeljük.
  6. Megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35×40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15191
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 09.

Ajánló

Mi uzsonnára szoktuk általában fogyasztani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borzas szilvás lepény
Nikóka 172 recept

Ez is a család nagy kedvence. Én inkább nyáron készítem friss szilvából, mert így a legfinomabb, de egyszer készítettem fagyasztott szilvából is, csak a szilva fagyos legyen, amikor a tésztára tesszük!

Hozzávalók

Linzer tésztához

Kelt tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...