Borzas hús
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 28% Zsír
A húshoz
-
150g sertés rövidkaraj249 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g só0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
A bundázáshoz
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A tálaláshoz
Összesen
1320
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 28% Zsír
A húshoz
-
600g sertés rövidkaraj996 kcal
-
200g tej112 kcal
-
0g só0 kcal
-
340g napraforgó olaj3006 kcal
A bundázáshoz
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
A tálaláshoz
Összesen
5277
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 28% Zsír
A húshoz
-
31.1g sertés rövidkaraj52 kcal
-
10.4g tej6 kcal
-
0g só0 kcal
-
17.6g napraforgó olaj156 kcal
A bundázáshoz
-
5.7g tojás7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
2.3g petrezselyem1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.3g vöröshagyma1 kcal
-
15.6g burgonya9 kcal
-
1g tejföl2 kcal
-
3.1g finomliszt11 kcal
A tálaláshoz
Összesen
273
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.5 g
Zsír
-
Összesen 114 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 234 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1269.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 546 mg
-
Nátrium 283 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 223.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 191 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 178 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 584 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 757 micro
Összesen
1320
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 186 g
Zsír
-
Összesen 455.8 g
-
Telített zsírsav 95 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 215 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 140 g
-
Koleszterin 938 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5078.2 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 230 mg
-
Kálcium 1218 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 285 mg
-
Foszfor 2182 mg
-
Nátrium 1134 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 893.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 820 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 143 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 226 micro
-
K vitamin: 766 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 710 mg
-
Retinol - A vitamin: 625 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2336 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3028 micro
Összesen
5277
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 46.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
273
kcal
Hozzávalók
A húshoz
A bundázáshoz
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 közepes db burgonya
-
1 ek tejföl
-
4 evőkanál finomliszt
A tálaláshoz
Elkészítés
A húshoz
- A karaj vagy pulykamell szeleteket, amit kicsit kiklopfolunk, besózzuk, és beáztatjuk előző este tejbe.
- A tejet papírtörlővel leitatjuk a húsról, megborsozzuk.
- A bundához való anyagokat összekeverjük, a lisztet úgy adagoljuk, hogy a húsra rátapadjon a massza, ha belemártjuk.
- Ezután az előzőleg lisztbe forgatott hús szeleteket belemártjuk, és forró olajban megsütjük mindkét oldalát.
- Ha maradna a masszánkból, akkor azt zsiradékban kisüthetjük önállóan.
- Tálalás: a megsült szeleteket tejföllel megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, rizzsel és salátával tálaljuk, aki szereti, a tejföl előtt tehet rá vékonyra szelt fokhagymát.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 193
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 151
- Össznézettség: 55422
- Feltöltés dátuma: 2013. február 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Nagyon finom, szaftos lesz a hús, mivel a krumplis bunda nem engedi kiszáradni.