r
Nosalty Logó

Borzas hús

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Borzas hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A húshoz

A bundázáshoz

A tálaláshoz

Összesen 1320 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A húshoz

A bundázáshoz

A tálaláshoz

Összesen 5277 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A húshoz

A bundázáshoz

A tálaláshoz

Összesen 273 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    114 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1269.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 1320 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186 g

Zsír

  • Összesen
    455.8 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    215 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    140 g
  • Koleszterin
    938 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5078.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    1218 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    2182 mg
  • Nátrium
    1134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    893.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    820 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    143 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    226 micro
  • K vitamin:
    766 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    710 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2336 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3028 micro
Összesen 5277 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A bundázáshoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A karaj vagy pulykamell szeleteket, amit kicsit kiklopfolunk, besózzuk, és beáztatjuk előző este tejbe.
  2. A tejet papírtörlővel leitatjuk a húsról, megborsozzuk.
  3. A bundához való anyagokat összekeverjük, a lisztet úgy adagoljuk, hogy a húsra rátapadjon a massza, ha belemártjuk.
  4. Ezután az előzőleg lisztbe forgatott hús szeleteket belemártjuk, és forró olajban megsütjük mindkét oldalát.
  5. Ha maradna a masszánkból, akkor azt zsiradékban kisüthetjük önállóan.
  6. Tálalás: a megsült szeleteket tejföllel megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, rizzsel és salátával tálaljuk, aki szereti, a tejföl előtt tehet rá vékonyra szelt fokhagymát.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 151
  • Össznézettség: 55422
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borzas hús
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, szaftos lesz a hús, mivel a krumplis bunda nem engedi kiszáradni.

Hozzávalók

A húshoz

A bundázáshoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...