Borsos tokány Károly konyhájából
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
-
3 nagy db vöröshagyma
-
3 ek sertészsír
-
1 kávéskanál bors
-
2 ek borsikafű
-
50 ml konyak
-
2 dl vörösbor
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
só ízlés szerint
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
188g marhalapocka248 kcal
-
64g vöröshagyma23 kcal
-
6g sertészsír51 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g konyak0 kcal
-
44g tejföl87 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
7 kcal
-
0g só0 kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1500g marhalapocka1980 kcal
-
510g vöröshagyma186 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g konyak0 kcal
-
350g tejföl693 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
57 kcal
-
0g só0 kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
57.3g marhalapocka76 kcal
-
19.5g vöröshagyma7 kcal
-
1.7g sertészsír15 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g konyak0 kcal
-
13.4g tejföl26 kcal
-
7.6g vörösbor6 kcal
-
0.6g étkezési keményítő2 kcal
-
0g só0 kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 849.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 472 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 241.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 335.9 g
Zsír
-
Összesen 189.8 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1254 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6798.4 g
-
Cink 80 mg
-
Szelén 385 mg
-
Kálcium 672 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 466 mg
-
Foszfor 3779 mg
-
Nátrium 1381 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.5 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 8 mg
Víz
-
Összesen 1934 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 464 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 28 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 106 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 97 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 1085 mg
-
Retinol - A vitamin: 454 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 73.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Elkészítés
- Kuktában megdinszteljük zsíron a kockára vágott vöröshagymát.
- A húst csíkokra vágjuk úgy, hogy a rostokra merőlegesek legyenek a csíkok. Rátesszük a hagymára, megszórjuk borssal, borsikafűvel, ráöntjük a konyakot, és nagy lángon a hús fehéredéséig pirítjuk.
- Ezután sózzuk, ráöntjük a bor felét, és lecsukjuk a kukta fedelét. A fütyüléstől számított 50 percig főzzük. Ha kész, kinyitjuk a kuktát.
- Összekeverjük a tejfölt, a keményítőt és a maradék bort, majd egy kevés forró szafttal simára keverjük, és beleöntjük a kuktába.
- Óvatosan elkeverjük, hogy a hús ne törjön, és az első rottyanásig főzzük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Főzés ideje: 55 perc
- Főzés módja: kukta
Készítettem már sertésből is borsos tokányt, de aki evett már marhahúsból készültet, az soha többé nem kívánja másból. Mondják is, marhából az igazi. Ha tehetem, bográcsban csinálom, de sokszor a konyhába kényszerülök az időjárás miatt. Ilyenkor kuktát használok, ebben gyorsabban elkészül, és biztosan megpuhul. Ahhoz pedig, hogy ne essen szét a hús, nem kell más, mint egy fél deci konyak. Na meg persze óvatosan kevergessük!
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!